Gündem Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın

Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın

25.08.2023 - 14:19 | Son Güncellenme:

Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi, muhalefetteki tartışmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bugün tek bir açılış töreniyle toplam tutarı 12,5 milyar lirayı bulan yatırımları resmen hizmete alıyoruz. Tüm kurumlarımızın hizmet ve projeleri bulunuyor. 75 kalem eser ve hizmeti Bitlis'imize sunmuş oluyoruz. Bitlis Organize Sanayide 3 bin kardeşimize istihdam sağlayan firmalarımızın açılışını yapıyoruz. Bitlis kamunun yanı sıra özel sektör yatırımlarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı. Özel sektörün ilgisi giderek artıyor. Tekstil alanında üretim merkezi haline geliyor. 12 üretim tesisini daha bugün hizmete alıyoruz. 3 bin 600 kişi iş imkanına kavuşacak.

ÜLKEMİZİ BÜYÜTME HEDEFİNİ ADIM ADIM HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Bugüne kadar istihdam oluşturan herkese destek olduk. İş dünyamıza hep sözümüzün gereğini yaptık. Ülkemizi yatırım, istihdam, ihracat yoluyla büyütme hedefimizi adım adım hayata geçireceğiz. Biz kuru sıkı atmayız. İcraatlarımızla konuşuruz. Nasıl vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyorsak illerimiz arasında da ayrım yapmayız. Batı yaşayan vatandaşlarımız hangi imkanlardan faydalanırsan buradaki vatandaşlarımızın da faydalanması için çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Erdoğandan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın

40 MİLYAR TUTARINDA YATIRIM

Batıdakiler hangi imkanlardaysa buraya da aynı imkanları getiriyoruz. Bitlis'te 40 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eren Üniversitesini şehrimizle buluşturduk. Spor tesisleri kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine 21 yılda toplam 5,5 milyar lira kaynak kullandık. Sağlıkta 1210 yataklı 11 hastane dahil 36 sağlık tesisini hizmete sunduk. Bitlis'te inşa edeceğimiz 12 adet sağlık tesisimiz daha proje aşamasındadır. TOKİ kanalıyla 4 bin 608 adet konutu tamamladık. 310 konutun daha yapımı devam ediyor. 5 adet millet bahçesi projemiz bulunuyor. 3'ünün de yapımı sürüyor. Kentsel dönüşümde 328 adet konut 938 adet iş yerinin dönüşümünü gerçekleştirdik.

Erdoğandan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın


YIL SONUNA KADAR TAMAMLIYORUZ

Tünelleri ve viyadüklerini inşa ettik, Bitlis çevre yolunu tamamladık. Aralarında çok önemli ulaştırma projelerinin de olduğu diğer yatırımları yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Tatvan çevre yolunu 2025'te hizmete açacağız. Tatvan ve Van feribot iskelelerinin yenilenmesi çalışmalarımız devam ediyor. Bağlantı yollarını ise tamamladık.

Haberin Devamı

Erdoğandan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın

SEÇİMDE GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Seçimlerle Türkiye istikrar sürsün diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Şimdi önümüzde yerel seçim seçimler var. Bitlis'in geleceğine ve iradesine sahip çıkacağına inanıyorum. Son 3 ay muhalefetin içler acısı halini ortaya koydu. Bunların ülkeyi yönetecek kapasite ve niyetlerinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Ölmüş atı kamçılamanın kimseye bir faydası olmaz. Bunlar kendi koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok. Türkiye Yüzyılı'nı inşaa edecek olan yine biziz.

SELÇUKLU MEZARLIĞINA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etti. Erdoğan'ın ziyaretine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri için Ahlat'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Selçuklu Meydan Mezarlığı'na ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğandan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da eşlik etti. Ziyaretin ardından Erdoğan ve Bahçeli sohbet etti.

Erdoğandan yerel seçim mesajı: Geleceğinize sahip çıkın

AHLAT'TA AÇIKLAMALAR: GÜÇLÜ BİR GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te Ahlat Etkinlik Alanı'nda da açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat’ı ve Malazgirt’i ziyaret etsin. Ahlat 8 bin 200 ecdad mezarıyla birlikte bu topraklarındaki mevcudiyetimizin belgesidir.

Anadolu’nun fatihi Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Ahlat yolunda vefat eden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamıza bir kez daha rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet nesli olarak birlikte geleceğe yürüyoruz. Tarihimizde zafer ayı olarak geçen Ağustos ayını hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün Ahlat'tayız, yarın Malazgir'te olacağız. Gurur günlerinden her birinin yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz. Geçmişten ibret alarak daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. Zaferlerimizin ve gurur günlerimizin her birini yeni bir kucaklaşmanın zemini haline getirmek istiyoruz.

Şimdi 31 Mart'a hazırlanıyor muyuz? İstanbul Ankara olmak üzere buraları adeta çöp çukura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz?