Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz

04.12.2023 - 11:41 | Son Güncellenme:

İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi, İslam dünyasına çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Sayın bakanlar, sayın genel sekreter, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 39. bakanlar oturumunun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kıymetli fikirleri ile toplantımıza katkı verecek olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 7 Ekim'den beri İsrail'in ahlaksız saldırılarına karşı vatanlarına sahip çıkan Gazzelileri yürekten selamlıyorum. Dünyanın farklı köşelerinde Müslümanca yaşama mücadelesi veren tüm kardeşlerime buradan muhabbetlerimi gönderiyorum. Sizleri bir kez daha ülkemizde ağırlamaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye'ye ve aziz İstanbul'a hepiniz hoşgeldiniz.

Haberin Devamı

KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ TÜRKİYE YÜZYILI İLE TAÇLANDIRMADAN DURMAYACAĞIZ

Türkiye ve Türk milleti olarak bu yıl cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Coğrafyamızda kurduğumuz devletler zincirinin son halkası olan Türkiye Cumhuriyeti şanla, şerefle, başarılarla geçen bir asrı geride bıraktı. Maziden atiye uzanan bu kutlu yürüyüşümüzü Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmadan durmayacağız.

BM KENDİ ÇALIŞANLARINI DAHİ KORUYAMIYOR

Sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef saldırılarda 16 bin üzerinde şehit var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazze'de şehit edilen her üç kişide 2'sini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. İsrail zulmünün arasında 73 gazeteci de var. BM kendi çalışanlarını dahi İsrail barbarlığından koruyamıyor. BM Gazze imtihanından başarısız çıkmıştır. BM Genel Sekreteri Guterres'in samimi gayretleri bile sabote edilmiştir. Bir tarafta 'Savaş dursun, daha fazla kan akmasın.' diyen 121 ülke var, diğer tarafta İsrail'in saldırılarına açık çek veren 3-5 ülke var.

Haberin Devamı

İSRAİL İÇİN TEK KELİME KURAMIYORLAR

Uluslararası basın kuruluşları Gazze'de öldürülen meslektaşları için tek bir cümle kuramıyor. İsrail'e karşı tek bir eleştiri getiremiyor. Oysa bunlar bize hepimize yıllarca demokrasi ve hukuk dersi vermişlerdi. Söze her başladıklarında basın özgürlüğünden bahseden bunlar değil miydi? Fail Müslüman olunca ortalığı ayağa kaldıranların hepsi bugün İsrail'in hoyratça sergilediği katliamlara kör ve sağır kesilmiş durumdalar. İsrail saldırılarında fiziken ölenler Filistinliler olabilir. Ama bu zulme destek vererek veya sessiz kalarak İsrail'in safında yer alan her kişi, kurum ve ülkenin gururla önümüze koyduğu o şatafatlı ideolojileri, sözleşmeleri, beyannameleri, ilkeleri yerle yeksan olmuştur.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR SANCILI OLACAK

Bunca masumun ölümünü sessizce geçiştirmeye hatta Hamas bahanesi ile meşrulaştırmaya çalışanların artık insanlığa söyleyecek tek bir sözleri dahi kalmamıştır. Arkasındaki riyakarlığı biliyor olsak da insanlığın ortak çıkarına hizmet edebileceği ümidiyle hüssiniyetle baktığımız bütün bir 20. Yüzyıl tasarımının gözlerimizin önünde çöküşünü izliyoruz. Tüm şehirlerimize rağmen yazık demekten kendimizi alamıyoruz. Çünkü her dönemin kapanışı ve yenisinin inşası süreci gibi önümüzdeki yıllarda çok sancılı, sıkıntılı, kanlı ve risklerle dolu olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz

Haberin Devamı

KENARDA BEKLEMEYECEĞİZ

Hiçbirimiz bu sistemi kabullenmek zorunda değiliz. Böyle geldi, böyle gider diyemeyiz. Müslümanlar olarak daha adil bir dünya mümkündür diyoruz. Gelecek nesillere karşı da sorumluluğumuz var. Kenarda bekleyemeyeceğiz. 

GAZZE'Yİ SAVUNMAK İSTANBUL'U SAVUNMAK DEMEKTİR

Başka adımlar da atmamız lazım. İsrailli yöneticilerin işledikleri suçtan sorumlu tutulmaları bunlardan birisidir. Aynı şekilde İsrail'in mevcudiyetini nükleer silahlar meselesinin de unutulmasını kabul etmeyeceğiz. Şu anda Gazze Kasabı olan Netanyahu bir savaş suçlusu olması ötesinde kesinlikle, Miloseviç gibi, Gazze Kasabı olarak yargılanacak. İsrail'in Gazze'yi insansızlaştırma politikalarına çok net bir duruş sergilemeyiz. Gazze bir Filistin toprağıdır, ebediyen de öyle kalacaktır. Tek bir karış toprağı İsrail'e bırakmamak, hepimizin borcudur. Bunu kendi toprak bütünlüğümüz için de yapmalıyız. Bunların başka yerlere göz dikeceklerini de çok iyi biliyoruz. Meselenin Gazze olmadığını ifşa etti. Gazze'yi savunmak demek Mekke'yi, Bağdat'ı, İstanbul'u savunmak demektir. Yangının acının, feryadın bizim ocağımıza ulaşmasını beklersek o yangın bir gün evimize gelecektir.

Haberin Devamı

BİZİ ÇEKMEK İSTEDİKLERİ TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ

Filistin için çabalarımızı çok yönlü olarak sürdüreceğiz. 67 sınırlarında bir Filistin devletinin vücut bulmasının ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Barışa giden yol Filistin devletinin kuruluşundan geçmektedir. Kuranı Kerimin yakıldığı 500'ün üzerinde İslam karşıtı saldırı gerçekleşti. İslam düşmanlığı batı toplumlarında veba gibi yayılırken hiçbir önlem alınmıyor. Alçakça eylemler düşünce özgürlüğü kisvesinde mazur görülüyor. Burada asıl amaç Müslümanları kışkırtarak 85 yıl öncesi gibi Müslüman sorunu oluşturmaktır. Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz. Ortak hareket etmemiz önemli. Uluslararası platformları kullanarak nefret suçlarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz