Gündem Son dakika haberi: Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Son dakika haberi: Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

22.11.2016 - 10:54 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa'da bir plastik atölyesinde büyük çaplı yangın çıktı. İş merkezinin alt katlarda başlayan yangın kısa sürede büyüyüp üst katlara sıçradı. Yangından yükselen yoğun dumanlar İstanbul'un bir çok yerinde görüldü. İtfaiye ekipleri bir taraftan alevlere müdahale ederken diğer yandan da yangın çıkan atölyenin bulunduğu iş merkezinde mahsur kalanları tahliye etti. Yangına oldukça yakın mesafede olan okullar öğrencilerin dumandan zehirlenme riskine karşı 1 gün tatil edildi.Sabah saatlerinde başlayan yangın 71 araç ve 148 personelle müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından saat 15.30 civarında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangından 12 kişinin etkilendiğini durumu ağır bir kişiye ise tıbbi müdahalenin devam ettiğini duyurdu. Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın 8 saatte söndürülebildi.

Son dakika haberi: Bayrampaşada plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Bayrampaşa'da 3 katlı atölyede çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki atölyede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İş yerinde çalışanlar itfaiyeye haber verirken, kısa sürede büyüyen alevler 3 katlı binayı sardı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı.. Saatlerdir büyüyerek devam eden yangın, havadan da görüntülendi. İtfaiyenin çalışmaları sırasında yangında patlamalar yaşandığı da görüldü.

İŞTE PATLAMA GÖRÜNTÜLERİ

Haberin Devamı



MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
Olay yerine gelen Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca olay yerine Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar itfaiye ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla mahsur kalan 10 işçiyi kurtardı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor. İlk belirlemelere göre, yangının imalathanenin zemin katında çıktığı, kauçuk ve plastik ham maddelerin kısa sürede alev almasıyla üst katlara sıçradığı bildirildi.

MAHALLE DUMANLARA TESLİM OLDU
Bayrampaşa'daki yangın Kocatepe Mahallesini teslim aldı. Duman ve koku yüzünden kimse sokağa çıkamadı. Esnaf dükkanlarını açamadı. Yangına oldukça yakın mesafede olan okullar öğrencilerin dumandan zehirlenme riskine karşı 1 gün tatil edildi. Dumandan etkilernen Mustafa Irti İlkokulu ve Ortaokulu tatil edildi. Yangını duyan veliler okula koştu. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Maske takan ve ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba okula gelerek yöneticilerden bilgi aldı. Canbaba okulun tatil edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

VALİ ŞAHİN: YANGINDAN ETKİLENEN 12 KİŞİDEN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Yangın ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söyledi. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şahin, yangının 10.25'te başladığını ve itfaiye ekiplerinin 10.29'da yangına müdahale ettiklerini belirterek; "İşyerleri plastik aksam ürettiği için yangını söndürmesi kolay değil. Şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için gerekli tüm tedbirleri arkadaşlar almışlar. Ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek." dedi. Yaralılar hakkında da bilgi veren Şahin, "Hastaneye intikal eden yangından etkilenen 12 tane vatandaşımız var. 1 tanesi müdahale edilmesi gereken bir durumda. Diğerleri hafif durumda." diye konuştu.

71 ARAÇ 148 PERSONELLE MÜDAHALE
Burada yangına 71 araç ve 148 personelle müdahale edildiğini aktaran Şahin şunları aktardı: "Gerekirse itfaiye helikopteri de kullanılacak. Şu anda gerek yangının biçimi gerekse duman yoğunluğu nedeniyle onu değerlendirme aşamasında arkadaşlar. Bir okulda tedbir amaçlı eğitime ara verildi. Çocuklarımız yangın tehdidinden etkilenmesin diye. Yarın çocuklarımız eğitimlerine devam edecek."

Haberin Devamı

İBB'DEN YAZILI AÇIKLAMA
İBB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde nedeni henüz belirlenemeyen yangın patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardı. Her kat yaklaşık 5.000 m² kare alandan oluşuyor. Toplamda 25 bin m² alan etkilendi. Yangın ihbarı saat 10.25'de geldi. Eyüp itfaiye müfrezesi saat 10.29 da yangına 3 araç 7 personel ile müdahale etmeye başladı. Yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul İtfaiyesi alarma geçerek Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekipleri bölgeye sevk etti.

Haberin Devamı

Yangına Kocayusuf, köpük kuleleri, Merdiven araçları, Başlangıç, araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personel ile müdahale edildi. Yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca su kullanıldı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığı tahmin ediliyor. Atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı parlayıcı olması nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangın kontrol altına alındı söndürme çalışmaları devam ediyor.

8 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında saat 10.30'da yangın çıktı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yaklaşık 8 saat süren yangın, tamamen söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

İLK GÖRÜNTÜLER

YANGININ DUMANI ŞİŞHANE'DEN DE GÖRÜLÜYOR