Gündem Son dakika: Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geri dönüyor... Hafta sonuna dikkat

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geri dönüyor... Hafta sonuna dikkat

30.11.2023 - 18:46 | Son Güncellenme:

Önceki gün yaşanan şiddetli yağışların ardından İstanbul'da parçalı bulutlu bir gün yaşandı. Ancak yurdun batısını etkisi altına alan yağışlar hafta sonu ile beraber yeniden dönüyor. İşte detaylar...

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kuvvetli yağış geri dönüyor... Hafta sonuna dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı. Yurdu terk eden yağışlar yeniden kuvvetli şekilde etkisini gösterecek. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cuma Cumartesi yeniden fırtına geliyor, lodos gelecek. Tedbirli olmak lazım.' uyarısında bulundu. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahminine göre cuma cumartesi ve pazar günü fırtına pazartesi günü ise sağanak yağış geri dönüyor.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji uyardı Kuvvetli yağış geri dönüyor... Hafta sonuna dikkat

İSTANBUL'DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın Marmara ve Kuzey Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale'nin güney çevrelerinin aralıklı ve hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Uşak çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz'in batısının yer yer çok bulutlu Antalya çevrelerinin bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ilk saatlerde kuzeybatısı yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, bu akşam ilk saatlerde kıyı kesimlerinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Haberin Devamı

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda pus, yer yer sis bekleniyor.