Gündem Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı! Kuvvetli şekilde geliyor

Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı! Kuvvetli şekilde geliyor

13.04.2024 - 18:43 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yurdun doğu kesiminde kuvvetli yağışlar etkili olacak.

Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı Kuvvetli şekilde geliyor

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Trakya'nın batısı, (Mersin hariç) Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve güneydoğusu, Orta Karadeniz’in doğusu ile Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney, Adana'nın doğu, Adıyaman'ın batı kesimlerinde bu akşam saatlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı Kuvvetli şekilde geliyor

OSMANİYE'DE SAĞANAK YAĞIŞ

Akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış, kent merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Devlet Bahçeli Alt Geçidi, oluşan su birikintisi sonrası ulaşıma kapandı. Yaklaşık bir saat etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle Musa Şahin Bulvarı üzerindeki birçok cadde ve sokakta su baskınları oluştu. Sürücüler ve yayalar, yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı araçların plakaları düştü, bazıları da yolda kaldı. İş makineleri ve itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası alt geçitte su birikintisi giderildi. Bölgedeki bazı ev ve iş yerleri de su baskınında zarar gördü.

Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı Kuvvetli şekilde geliyor

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet de ekiplerle birlikte sahada sürdürülen çalışmalara katıldı. Başkan Çenet, “Akşam saatlerinde ani bir şekilde başlayan yağış sonrası mahallelerimizde, merkez de su baskınları yaşadık. Belediyemiz Su Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarımız, tüm ekipmanları ile sahadalar. Yaşanan olumsuzlukları giderebilmek için canla başla çalışmalarını sürdürüyorlar. Alt geçitte biriken yağmur sularının tahliyesini gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz sahada teyakkuz halindeler. Osmaniye’mize geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteoroloji yeni haritayı yayımladı Kuvvetli şekilde geliyor

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde batısının yer yer çok bulutlu, Edirne çevrelerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde güney ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

EDİRNE 11°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 11°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu

KOCAELİ 11°C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

A.KARAHİSAR 6°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 12°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 15°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 16°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye çevreleri ile K.Maraş'ın güney ve doğu, Adıyaman'ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

Haberin Devamı

ADANA 15°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam il geneli, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 18°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 15°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 17°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Batısı parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kırıkkale ve Çankırı'nın doğu, Kırşehir'in kuzey kesimlerinin, Kayseri ile Niğde ve Nevşehir'in doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar bekleniyor.

ANKARA 8°C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

Haberin Devamı

ÇANKIRI 7°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri bu akşam saatlerinde kısa süreli yerel sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 7°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 9°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

BOLU 5°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 8°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

SİNOP 12°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 11°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu ile Samsun'un doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

AMASYA 8°C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

SAMSUN 10°C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 10°C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON 12°C, 15°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı ve kuzeydoğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

ERZURUM 3°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 3°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 3°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu çevreleri yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 9°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP 11°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 11°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA 14°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yazarlar