Gündem Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı! İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı! İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

03.01.2024 - 12:05 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. İstanbul'a kar geliyor. Orta Avrupa’dan sarkacak olan ve İstanbul dahil tüm Türkiye’yi esir alacak olan soğuk hava ve kar yağışı için 10-11 ocak işaret edilmişti. Ancak yetkililer 9 Ocak’ta kar yağışının birçok ilde başlayacağını duyurdu. istanbul için 10 Ocak işaret edildi. Bu sistemin gelme olasılığı ise yüzde 85. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Çanakkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Ardahan çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, bu sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

“KAR OLASILIĞI YÜZDE 65”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul’da beklenen soğuk hava ve Kar yağışı olasılığı devam ediyor. Olasılık %65. her gün bu olasılığı revize edeceğim”

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

ERZİNCAN’A 2024 YILININ İLK KARI YAĞDI

Erzincan’da gece ve sabah saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da vatandaşlar güne karla uyandı. Kar yağışıyla birlikte şehir merkezi beyaz örtüye büründü. Evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar araçlarının üzerindeki karı temizleyerek yola koyuldu. Karayolları ekipleri de şehirlerarası yolların trafiğe açık kalabilmesi için karla mücadele çalışmalarına hız verdi.

Haberin Devamı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan ve çevresinin aralıklı kar yağışlı, Erzurum, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

ÇIĞ RİSKİ NEDENİYLE VAN- BAHÇESARAY KARA YOLU 13 GÜNDÜR KAPALI

Van- Bahçesaray kara yolu çığ riski nedeniyle 13 gündür kapalı tutuluyor. Yolun ne zaman açılacağına 'Çığ komisyonu' karar verecek.

Kent genelinde bu sabah kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle 2 yerleşim yerinin yolu kapanırken, merkeze bağlı kırsal mahallelerde 7 santimetre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Kentte öğrenciler sabah lapa lapa yağan kar yağışı altında okullarına gitti.

Van- Bahçesaray kara yolu, 80’inci kilometredeki çığ riski nedeniyle 13 gündür kapalı tutuluyor. Yolun 5 ayrı noktasına düşen çığlar Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Yolun ne zaman açılacağına ise 'Çığ komisyonu' karar verecek.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu 12

İstanbul: Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 15

İzmir: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı 14

Trabzon: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı 14

Erzurum: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4

Diyarbakır: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmurlu 5

Son dakika... Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı İstanbul dahil: Kar olasılığı yüzde 85