Gündem Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul'a kar yağacak mı?

Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul'a kar yağacak mı?

13.01.2024 - 14:23 | Son Güncellenme:

Meteoroloji birçok kent için kuvvetli kar, sağanak uyarısında bulundu. Bugün 11, yarın 7 kent için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Öte yandan İstanbul'a salı günü için uyarı geldi. Aralıklarla karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar yağışı görülen istanbul'da kar yağacak mı? İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbula kar yağacak mı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevreleri, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sivas, Kastamonu, Ardahan çevreleri ve Ağrı'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbula kar yağacak mı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diger yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Muş, Siirt kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar yağışı var.

Prof. Dr. Şen, “Marmara ve İstanbul’da Kar olasılığı ortadan kalktı. Gelecek haftalarda bu olasılık olmayacak değildir. Bugün İstanbul son günlerin en soğuk günü İstanbul 4 derece.  Pazartesi 6-7 derece sıcaklık yükselecek. Salı günü gelecek yağmur kuvvetli görülüyor” dedi.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbula kar yağacak mı

11 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU ALARM

Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Van, Şırnak

YARIN 7 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI

 Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van, Şırnak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 1

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 4

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 8

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17

Antalya: Parçalı bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor 4

Erzurum: Çok bulutlu -3

Diyarbakır: Çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu 8