Gündem Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama

12.08.2023 - 16:06 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut’un ailesinin Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili başvurusunun reddedilmesinin ardından ailenin avukatı olan Rezan Epözdemir'den yeni bir açıklama geldi.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da Münevver Karabulut’u öldürmüş, 197 gün sonra teslim olunca tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

'ÖLMEDİ' İDDİASI

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiasıyla mezarının açılması için suç duyurusunda bulundu. Ailenin şu ana kadarki başvuruları reddedildi.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali gerekçesiyle başvuracaklarını duyurdu.

Epözdemir Twitter’daki açıklamasında şunları dedi: “Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ve feth-i kabir işlemi yapılmasına ilişkin olarak adalet bakanlığına yaptığımız kanun yararına bozma başvurusu reddedilmiş olup tarafımızca bu konuda hafta içi Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvuru yapılacaktır. Bu konuda hukuk devletinin gereği olarak sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanacak ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Haberin Devamı

'ÖLEN CEM GARİPOĞLU, BİZİM TESPİTLERİMİZE GÖRE, KESİN VE NET'

Öte yadan Dr. Rezan Epözdemir Youtube üzerinden katıldığı bir programda 'Cem Garipoğlu gerçekten öldü mü yoksa kaçırıldı mı? sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

"Cem'in ölümünden 3 gün sonra anne ve babayı aldım, Silivri Başsavcılığı'na gittik. Tuğba Şener diye bir Cumhuriyet Savcısı'nın odasına gittik. Sonra dosyayı açtı, 'Normalde bu intihar olayı olduğu için, adli vaka değil, otopsi de yapılmaz. Ama çok hassas olduğu için Başsavcı talimat verdi. Olay yerine gider gitmez koğuşu çektim" dedi. O görüntüleri, fotoğrafları anne, babaya da gösterdi. 'Onunla da yetinmedim, tırnaklarından örnek aldım. DNA örneğini aileden de aldım, bunlarla ilgili eşleştirme yaptım. Buyrun bu da rapor' dedi. Fotoğrafları görüntüleri de gösterdi. 'Ölen Cem Garipoğlu, bizim tespitlerimize göre, kesin ve net' dedi. Anne baba da odadaydı, gördü"

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama

Epözdemir, "Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması" talebi niye reddedildi? sorusu üzerine ise şu açıklamayı yaptı:

"Süreyya bey adına şikayetçi olduk. Feth-i Kabir yapılsın. Mezarı açın, Cem mi içerde, tespit edin. Savcılık takipsizlik verdi. Gerekçe şuydu; Mezarı açtığımızda yapacağımız işlem ne? Kemik kalmıştır Cem Garipoğlu'ndan sadece. Ordan bir DNA örneğini almak, yapabileceğimiz tek şey bu. Bu DNA örneğini Garipoğlu ailesiyle eşleştirmek. Tutuyorsa bu Cem Garipoğlu demek. Dosyada bu var zaten. Normalde hiç bir intihar davasında ve dosyasında böyle bir inceleme yapılamaz. Ama savcının talimatıyla zaten olaydan sonra bu hemen yapılmış ve dosyada buna ilişkin adli tıp raporu var"

Haberin Devamı

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili flaş açıklama