Gündem Son dakika... İstanbul için yeni uyarı! Kar öncesi sağanak alarmı

Son dakika... İstanbul için yeni uyarı! Kar öncesi sağanak alarmı

22.11.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul ve Ankara dahil birçok kent için uyarı geldi. Bazı iller kar esareti yaşarken bazı illerde de sağanak yağış hayatı felç etti. İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili tarih verilirken kış lastiği için de harekete geçildi. Meteoroloji bugün için de öğlen saatlerine dikkat çekerek Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Son dakika... İstanbul için yeni uyarı Kar öncesi sağanak alarmı

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra Kırklareli ile Edirne'nin güney ve doğusunda, akşam saatlerinden itibaren iç kesimleri başta olmak üzere Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Trakya Kesimi ile Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, Muğla kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2°C ila 6°C artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji bugün için, Aydın için sarı Muğla için turuncu uyarı yapıldı.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, “Bugün Kıyı Ege de kuvvetli güneyli rüzgar var. Muğla Aydın’ın özellikle kıyı ilçeleri (Bodrum Marmaris Fethiye Köyceğiz...) şiddetli yağmurdan etkilenecek. Su baskınları riski var. Rüzgar deniz ve limandaki deniz araçlarına zarar verebilir. Çatılara ve ağaç altlarında bulunmayın

Bugün gündüz Trakya’da (Kırklareli) yağış kuvvetli. Yağmur İstanbul’a akşam saatlerinde gelir. Perşembe öğlene kadar çok kuvvetli olmasa da devam eder.

Batıda sıcaklık artıyor İstanbul 18 İzmir 20 Antalya 19 Ankara 14 C.  Bugün Anadolu’da yağış yok.

Hafta sonu pazar günü balkanlardan sarkacak soğuk ve yağışlı hava Pazar günü Trakya ve İstanbul’un yüksek yerlerinde karla karışık yağmur ve kar yapabilir. Bu sistem Pazar gecesi ve Pazartesi Ankara dahil İç Anadolu Batı Karadeniz ve Anadolu’da kar yapar. İstanbul’da pazar günü sıcaklık 9 dereceye düşecek.”

Son dakika... İstanbul için yeni uyarı Kar öncesi sağanak alarmı

İSTANBUL'DA KIŞ LASTİĞİ KULLANMA ZORUNLULUĞU 25 KASIM'A ÇEKİLDİ

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Kış Tedbirleri Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'a çekilmesi kararı alınırken, İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız" dedi.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 14

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 2

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13

Son dakika... İstanbul için yeni uyarı Kar öncesi sağanak alarmı