Gündem 2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları hangi tarihte gerçekleştirilecek?

2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları hangi tarihte gerçekleştirilecek?

02.08.2019 - 09:12 | Son Güncellenme:

30 Temmuz itibariyle başlayan sözleşmeli öğretmenlik tercihleri tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan tercihlerini gerçekleştiren öğretmenler, diğer yandan sözleşmeli öğretmen atamaları hangi tarihte gerçekleştirilecek sorusunun cevabını arıyor. İşte ayrıntılar...

2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları hangi tarihte gerçekleştirilecek

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri devam ediyor. Sözlü mülakatların ardından tercih işlemlerine geçen öğretmen adayları atama gününü bekliyor.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tercihler devam ediyor. 30 Temmuz'da alınmaya başlayan tercihler için son gün 5 Ağustos.

Bakanlıkça hazırlanan, "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe atanma istediğinde bulunanların daha önce en fazla 20 olan tercih hakkı, 40'a çıkarıldı. Öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41'inci tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacak.

TERCİHLER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

5 Ağustos'ta sona eren tercihlerin ardından öğretmen atamaları 9 Ağustos'ta yapılacak. Göreve başlama tarihi ise 2 Eylül olarak belirlendi.

Yazarlar