Gündem Sözleşmeli öğretmenlik başvurları alınmaya başlandı mı? Öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurları alınmaya başlandı mı? Öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

26.01.2021 - 10:31 | Son Güncellenme:

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı MEB'den gelecek müjdeli habere odaklanmış durumda... Öğretmen atama takvimi heyecanla beklenirken "Sözleşmeli öğretmenlik başvuurları alınmaya başlandı mı?" soruları peş peşe geliyor.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurları alınmaya başlandı mı Öğretmen atama takvimi belli oldu mu

 

Sözleşmeli öğretmenlik için bekleyen binlerce kişinin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda... Geçen hafta Bakan Selçuk konuya ilişkin açıklama yapmış fakat net tarih belirlenmemişti. Öğretmen adayları yeni bir duyuru olup olmadığını öğrenmek isterken "Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları alınmaya başlandı mı?" soruları peş peşe geliyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Öğretmen atama takvimi henüz belli olmuş değil. Milli Eğitim Bakanı konuya ilişkin yaptığı en son açıklamada ''Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.