Gündem SSK ne zaman emekli olurum uygulaması!

SSK ne zaman emekli olurum uygulaması!

26.11.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

SSK mükellefleri en çok merak ettikleri SSK emekliliklerinin hangi tarihte olacağını SSK ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenebiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK emeklilik tarihine ne kadar kaldığı öğrenilebiliyor. İnternette yer alan SSK emeklilik uygulamaları arasında yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK emekliliği hakkında merak edilen tüm bilgiler öğrenilebiliyor.

SSK ne zaman emekli olurum uygulaması

Teknoloji dünyasında artık kamu kurum ve kuruluşlarının dijital dünyaya hizmetlerinin entegrasyonu konusunda çalışmalar yürütmesi son yıllarda oldukça doğal bir hale geldi. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşantı içerisinde aktif şekilde kullanılmaya olduğu Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da çok önemli çalışmalara imza atılıyor. Özellikle de Türkiye’deki özel sektör alanında çalışan milyonlarda Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflinin en çok merak ettiği konulardan birisi olan ne zaman emekli olacağını kolaylıkla öğrenebilmelerine yardımcı olacak SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını hizmete açtı. Türkiye’de özel sektör alanında çalışması dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan milyonlarca vatandaş yaşlılık döneminde emekli olabilmek amacı ile yaşamının önemli bir bölümünü çalışarak geçiriyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern toplum anlayışı çerçevesinde çalışan vatandaşların sosyal haklarının korunması ve aynı zamanda da vatandaşların çok daha güvenli bir çalışma imkanına sahip olabilmesinin dışında ayrı olarak yaşlılık dönemlerini de garanti kapsamı altına alabilmesi amacı ile emeklilik uygulamaları sunuluyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında SSK mükellefi olarak çalışmakta olan milyonlarca vatandaşın yaşlılık dönemlerinde SSK emeklisi olabilmesi ve SSK emekli aylığı alabilmesi, çalışma döneminde var alan sosyal haklarının devamlılığını sağlayabilmesine yardımcı olunuyor. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması milyonlarca SSK sigortası mükellefinin emeklilik tarihinin ne zaman olacağını birkaç dakika içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl internet teknolojilerini vatandaşlara yönelik olarak sunmakta olduğu hizmetleri açısından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde geniş kapsamlı bir hizmet ağı olan e-SGK ağı uygulamaları hizmete açıldı. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca SSK mükellefini hedef alan en başlıca uygulamalardan birisi olarak öne çıkan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması bulunuyor. SSK mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde kendilerine sunulmuş olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK emeklilik tarihini en doğru ve en ayrıntılı şekilde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

SSK mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde kendisinden istenen bazı kimlik bilgileri ve sigortalılık bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girerek, SSK emeklilik tarihini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de SSK mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulamasının ilk bölümünde cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgilerini giriyor. Ne zaman emekli olurum uygulamasının ikinci aşamasında ise SSK prim gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili hizmet süresi, yurtdışı gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini giriyor. Bu şekilde SSK mükelleflerinin emeklilik tarihlerinin ne zaman olacağını ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.