Gündem SSK sorgulaması ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SSK sorgulaması ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

30.10.2016 - 12:39 | Son Güncellenme:

SSK’lı artık 4A hizmet dökümünü internette SSK ve SGK sorgulama işlemiyle dakikalar içerisinde alabiliyor. İnternette SSK ve SGK sorgulama işlemi sadece e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ancak e-Devlet üzerinden SSK ve SGK sorgulama yapabilmek için güvenli bir şekilde e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekliliği bulunuyor.

SSK sorgulaması ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır

21.yüzyıl dünyasında vatandaşın sosyal haklarının korunabilmesi ve sosyal güvence kapsamı altına alınabilmesi için Türkiye’de çalışma sektörüne yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan sigorta sistemleri bulunuyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışan vatandaşların bağlı olduğu ve internetten online olarak gerçekleştirebildiği SSK ve SGK sorgulama işlemi ile güncel hizmet durum bilgilerini alabildiği Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası sistemi uygulanıyor. Türkiye’deki özel sektör alanında var olan çalışma potansiyeli, ihtiyaçlar ve ekonomik yapının yanı sıra ülke kaynakları çerçevesinde de uygulanmakta olan SSK sigortası sistemi ile vatandaşların hem sosyal haklarının korunabilmesi hem de yaşlılık döneminde de sosyal güvence kapsamı altında kalabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı


SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!


SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her ülkenin kendi koşulları ve ihtiyaçları çerçevesinde vatandaşlarına yönelik olarak uygulamakta olduğu sigorta sistemleri bulunuyor ki bu alanda Türkiye’de uygulanan tüm sigorta sistemleri 2006 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında bir araya toplandı. Bu şekilde 4A sigortası olarak da adlandırılmaya başlanan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükelleflerinin daha kaliteli hizmetler alabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile gerekli olan tüm temeller oluşturuluyor ki bunlar arasında internette SSK ve SGK sorgulama işlemi de yer alıyor. Özellikle her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde tüm vatandaşların internete erişim sağlayabildiği her yerden interneti kullanabiliyor olması ve internet hizmetleri aracılığı ile işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebiliyor olması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette SSK ve SGK sorgulama dönemini başlatmasında önemli etkilerde bulundu.

Türkiye’de internete nerede olursa olsun erişim sağlayabilen SSK sigortası mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta hizmet durumu bilgilerine ulaşabilmelerini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işlemini internet ortamı üzerinden yapabilmesi mesai saatleri içerisinde çalışıyor olmasının getirmiş olduğu dezavantajında ortadan kalkmasını sağlıyor. Çünkü günümüzde SSK’lılar internete nerede olursa olsun ve günün hangi saatinde olursa olsun erişim sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalı içerisinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle en güncel SSK hizmet durumu bilgilerine ilişkin olarak ayrıntılı bir döküm alabilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan geniş kapsamlı e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte 7 gün 24 saat SSK sigortasının güncel durumu hakkında bilgi alabilme şansına sahip olabilen SSK sigortası mükellefleri internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı’ndan yapabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan e-SGK ağı hizmetlerinden birisi olan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte SSK sigortasının en güncel hizmet durumu bilgilerine ulaşılabiliyor. Ancak e-Devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulama yapmak isteyen tüm SSK sigortası mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet sisteminin sisteme giriş penceresi üzerinde kendisine sunulan 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.