Gündem SSK ve SGK hizmetlerine ait bilgilere internetten ulaşabilirsiniz!

SSK ve SGK hizmetlerine ait bilgilere internetten ulaşabilirsiniz!

04.12.2016 - 11:50 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-SGK ağı uygulamaları ile artık internette SSK ve SGK sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde internet ortamı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri elektronik platform üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile online SSK ve SGK sorgulama yapabiliyor.

SSK ve SGK hizmetlerine ait bilgilere internetten ulaşabilirsiniz

Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan ileri nesil teknolojilerin toplum genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte artık vatandaşların sadece dakikalar içerisinde yaşamının her alanındaki işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanmıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde gerçekleştirilecek işlemlerde internet teknolojilerinin sağladığı avantajlardan faydalanılabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile internette SSK ve SGK sorgulama işlem dönemi başladı.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen ileri nesil teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, artık internet üzerinde kendisine sunulan dijital hizmet uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde yaşamının her alanında karşı karşıya kaldığı işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde son dönemlerde en aktif şekilde hizmet politikası uygulamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hizmete açılmış olan tüm dijital sigortalılık ve emeklilik uygulamalarını barındıran e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte mükelleflerin hem emeklilik hem de sigortalılık işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojilerinin sağladığı olanaklar ile birlikte artık vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından yararlanarak online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilme şansına sahip olabilen Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin SSK ve SGK sorgulama işlemini dijital olarak gerçekleştirmesi ile en güncel sigortalılık bilgilerini sadece dakikalar içerisinde öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin güncel sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilmesini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlayan e-SGK ağı uygulamaları kolaylıkla kullanılabiliyor.

Günümüzün ileri nesil teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internete erişim sağlayabilen vatandaşlar e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK ve SGK sorgulama ekranı üzerinden birkaç dakika içerisinde en güncel sigortalılık bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabilmesi sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının kullanılabilmekte olunduğu sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi de gerçekleştirilebiliyor. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden e-SGK ağı uygulamalarının kullanılabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de e-Devlet Kapısı ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklinde 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisinin kullanılması gerekliliği buluyor. Bu şekilde e-Devlet kimlik doğrulaması yapan vatandaşlar e-hizmetler sayfasında ‘4A hizmet bilgisi’ penceresinde SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.