Gündem SSK ve SGK sigorta gün sorgulama işlemi!

SSK ve SGK sigorta gün sorgulama işlemi!

08.08.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri sayesinden vatandaşlar almakta oldukları hizmetlerle ilgili bilgi sahibi olabiliyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri güncel olarak internet üzerinde yer alıyor. SSK ve SGK sorgulama işlemleri internet erişimine sahip olduğunuz her yerden yapılabiliyor.

SSK ve SGK sigorta gün sorgulama işlemi

Her vatandaş çeşitli olarak geçimlerini sağlamak amacı ile bir iş ile meşguldür. Bu çalışmış oldukları iş ya kendilerine aittir ya devlet kurumudur ya da özel sektördür. Her ne olursa olsun çalışmış oldukları işlerde sağlık güvencelerinin olması gerekir. Vatandaşlar için sağlık güvencesi oldukça önemlidir. Çünkü sağlık biler için oldukça önemli bir yere sahiptir. Sağlık güvencemiz olduğu sürece bizlerin başına herhangi bir kazada hastane masraflarının belli bir kısmını bağlı olduğumuz sağlık güvencesi tarafından karşılanmaktadır. Bu sağlık güvencesi sayesinde bizlerin cepleri zor durumda kalmaz. Tabi ki bağlı olduğumuz kurumlardan yararlanmamız için belli bir bedel ödememiz gerekir. SGK kurumlarından herhangi birine bağlı isek her ay düzenli olarak bağlı olduğumuz kuruma prim ödemek zorundayız. Eğer bu prim ödenmez ise sağlık alanlarından yararlanma imkanımız olmaz.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar bağlı oldukları kurumlara prim ödeyerek sadece sağlık güvencesinden yararlanmalar belli bir yaşa geldikten sonra emekli olabilme imkanı sağlarlar. Her vatandaş SSK ve SGK sorgulama işlemleri yapmaktadır. Bu işlemleri yapmak isteyen vatandaşlar devlet kurumlara giderek yapabilmektedir. Bu kurumlar oldukça kalabalıktır ve vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçilerdir. Günümüzde gelişen teknoloji ile online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu online işlemler sayesinde hem SGK kurumlarında oluşmakta olan yoğun kalabalık yarıya iner hem de vatandaşlar dakikalar içinde işlemlerini yapabilirler. Online işlemler her alanda kullanılmaktadır. Kısa sürede vatandaşlar tarafından ilgi odağı olan online işlemler sadece dakikalar içerisinde yapılmaktadır. Devlet tarafından vatandaşlar için teknolojinin getirmiş olduğu nimetlerden yararlanarak bir çok yenilikler yapılmıştır.

Haberin Devamı

Bu yenilikler arasında online işlemlerde vardır bu online işlemlerin en çok kullanıldığı bir sistem vardır. Bu sistemin adı e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok devlet kurumlarına ait işlemler barındırır. Bu e- devlet sisteminin en önemli özelliği de bütün işlemleri tek bir çatı altında birleştirmesidir. E- devlet sistemi üzerinde yapılmakta olan tüm işlemler resmi niteliğe dayalı işlemlerdir. E- devlet sistemi üzerinden online olarak SSK ve SGK sorgulama işlemleri de yapılmaktadır. SSK ve SGK sorgulama işlemi yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifresi olmadan e- devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemi yapamazsınız. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için bulunmuş olduğunu yerden herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız ile şifre talebinde bulunabilirsiniz. Bulunmuş olduğunuz e- devlet şifre talebinden sonra sadece 2 TL işlem ücreti vererek size özel kapalı bir zarfta sizin bilgilerini ile oluşturulmuş e- devlet şifresini alabilirsiniz. Daha sonra e- devlet sistem sayfasına girerek SSK ve SGK sorgulama işlem sayfasını açarak almış olduğunuz şifre ile kimlik doğrulaması yaptıktan sonra SSK ve SGK sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.