Gündem SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi bilgilere ulaşırım?

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi bilgilere ulaşırım?

30.11.2016 - 09:16 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetleri ile birlikte artık internet üzerinden dakikalar içerisinde SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama hizmetleri Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerine yönelik olarak hizmet veriyor. İnternette yer alan e-Devlet Kapısı üzerinden 7 gün 24 saat SSK ve SGK sorgulama yapabilmek mümkün oluyor.

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi bilgilere ulaşırım

Türkiye’de internet hizmetleri son yıllarda oldukça popüler bir kullanım seviyesine ulaşarak, toplum yaşantısı içerisinde çok önemli bir yer edinmeye başladı. Özellikle de modern çağda sıradan bir günün işleyişi yönünden dahi çok önemli etkiler bulunan internet altyapısının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da etkin biçimde kullanılmaya başlanması ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerine yönelik olarak elektronik ortam üzerinde online SSK ve SGK sorgulama hizmetinin sunulmaya başlanmasına neden oluyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan ve doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte vatandaşların sadece dakikalar içerisinde kurum ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl dünyasında yaşamın her alanındaki işlemin reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan online işlem kanalları, son yıllarda toplum genelinde çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu durum günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojilerinin vatandaşlara sunulmakta olunan kamu hizmetleri konusunda etkin biçimde kullanılması gerekliliğini ortaya çıkardı. Bu çerçevede de Türkiye’de internet teknolojilerini en etkin şekilde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruşlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelirken, internet ortamı üzerinde oluşturmuş olduğu ve SSK ve SGK sorgulama gibi çok sayıdaki sigortalılık ve emeklilik işleminin gerçekleştirilebildiği e-SGK ağı, Türkiye’nin kamudaki en geniş hizmet ağı olma özelliğine sahip oluyor.

Tüm bunların yanı sıra vatandaşların 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte artık yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilmesi de kamu alanında internet teknolojilerinin aktif şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde sunulan e-SGK ağı uygulamaları ile SSK mükelleflerinin SSK ve SGK sorgulama işlemlerini de artık internet ortamı üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Bu şekilde günümüzde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri internet ortamı üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilecekleri SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile en güncel SSK hizmet durumu bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK ve SGK sorgulama işlemi internet üzerinden daha yoğun şekilde gerçekleştiriliyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetlerinin sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanımı mümkün olurken, SSK mükelleflerinin SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulamasını yapmaları gerekliliği bulunuyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemi için kimlik doğrulama ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ veya ‘internet bankacılığı’ yöntemlerinden birisiyle yapılmasından sonra ‘e-hizmetler’ sayfasındaki ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından kolayca gerçekleştirilebiliyor.