Gündem SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi sorulara cevap bulabilirim?

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi sorulara cevap bulabilirim?

14.11.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansını yakalıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile internette SSK ve SGK sorgulama işlemi yapılabiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemi internet üzerinde e-Devlet Kapısı kullanılarak gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve SGK sorgulama hizmeti ile hangi sorulara cevap bulabilirim

Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan ileri nesil akıllı cihaz teknolojilerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde günlük yaşamın her alanında kullanılmaya başlanması internet hizmetlerinin kamu alanında da etkin biçimde kendisine yer bulmasına neden oldu. Özellikle de elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu alanda Türkiye’nin lider kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olma özelliğini taşırken, milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefine yönelik olarak online SSK ve SGK sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu şekilde de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefinin sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK sigortası hizmet durumu bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen ileri nesil akıllı mobil cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında ve her anında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, günlük yaşamının her alanında karşı karşıya kalabildiği ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile veya işlemlerini daha kolay şekilde gerçekleştirebilmek amacı ile internet hizmetlerini yoğun şekilde kullanmaya başladı. Çünkü günümüz modern yüzyıl dünyasında artık insanların günlük yaşantıları içerisinde gerçekleştirecekleri işlemleri internet üzerinden reel işlem kanallarına göre çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi, günüz modern yüzyıl Türkiye’sinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından da internet teknolojileri, vatandaşlara sunulan kamu hizmetleri alanında en etkin şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı uygulamaları öne çıkıyor.

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamaları tüm SSK mükellefleri tarafından SSK ve SGK sorgulama işlemleri çerçevesinde kullanılabiliyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte sadece dakikalar içerisinde SSK sigortalılığının en güncel durum bilgilerini online SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirerek, öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Günümüzün hızla gelişen ileri nesil teknolojileri ile birlikte yaşamının her noktasında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen SSK mükellefleri güncel SSK ve SGK sorgulama işlemini internet ortamından 7 gün 24 saat gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinden birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilen SSK ve SGK sorgulama işlemi ile SSK sicil numarası, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK hizmet süresi, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK müstahaklık durumu ve SSK hak sahipliği gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

Günümüzde internet üzerinde SSK ve SGK sorgulama işlemleri sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Ancak SSK mükelleflerinin e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapmaları gerekliliği bulunuyor.