Gündem SSK ve SGK’ya ait hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz!

SSK ve SGK’ya ait hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz!

17.10.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

Türkiye’de tüm özel sektör çalışanları artık internette SSK ve SGK sorgulama yapabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen SSK ve SGK sorgulama işlemleriyle güncel SSK hizmet bilgileri alınabiliyor.E-Devlet sisteminde SSK ve SGK sorgulama işlemleri mesai saati koşulu olmadan 7 gün 24 saat internet erişimi yapılabilen her yerden kullanılabiliyor.

SSK ve SGK’ya ait hizmet dökümlerini internetten alabilirsiniz

Türkiye’de sosyal hizmetler alanında gerçekleştirilen önemli gelişmeler çerçevesinde daha kaliteli ve daha modern standartlar sosyal güvence hizmetleri sunuluyor. Özellikle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet altyapısını her zaman aktif şekilde kullanması Türkiye’deki SSK sigortalısına internette SSK ve SGK sorgulama işlem şansı veriyor. Teknoloji dünyasında hızla gelişen ve yaygınlaşan internet altyapısına kamu hizmetlerinin entegrasyonu konusunda Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları tarafından son derece aktif ve başarılı bir modernizasyon çalışması gerçekleştiriliyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu alandaki en aktif kamu kurumu olması ile birlikte günümüz Türkiye’sinde dijital dünyada oldukça geniş bir hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı hizmetlerinin SSK sigortalısına yönelik olarak sunulmasına yardımcı oluyor. Günümüzde artık özel sektör alanında çalışan tüm SSK’lılar internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dijital hizmet ağı olan e-SGK ağı içerisindeki dijital sigorta ve emeklilik uygulamalarını kullanarak, kurum ile ilgili olan her türlü işlemini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK) mükelleflerine yönelik olarak tanınan bu online işlem fırsatı özellikle de SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin artık 7 gün 24 saat kurum binasına gidilmesine gerek olmadan gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

Çünkü özel sektör alanında çalışmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin mesai saatleri olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışma saatlerinde kurum binasına giderek yoğun kalabalıktan dolayı var olan sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile mücadele etmek gibi bir şansı olamayabiliyor. Bu yüzden de SSK mükellefleri, internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanarak, SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olan e-SGK ağı hizmetleri sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı içerisinde kullanılabiliyor.

E-Devlet sisteminden tüm SSK mükelleflerince gerçekleştirilebilen SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte sigorta müstahaklık durumu, SSK sicil numarası ve SSK işe giriş gibi tüm güncel bilgilere dakikalar içerisinde ulaşabilmek mümkün oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetlerinin sadece e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor olması SSK mükelleflerinin online SSK ve SGK sorgulama işlemleri için en azından e-Devlet sistemin e-Devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu aşamada SSK mükelleflerinin e-Devlet Kapısı kimlik doğrulaması işlemi için kullanabilecekleri 4 (e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı) farklı kimlik doğrulama imkanı veren yüksek güvenlikli giriş seçeneği de bulunuyor. SSK’lılar e-Devlet kimlik doğrulamasının ardından e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisinden ulaşabildiği SGK’nın e-SGK ağı hizmetleri arasından ‘4A hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.