Gündem Tanju Özcan'dan CNN TÜRK'te Özgür Özel açıklaması: Güzel bir başlangıç yapmış

Tanju Özcan'dan CNN TÜRK'te Özgür Özel açıklaması: Güzel bir başlangıç yapmış

15.09.2023 - 21:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen ilan etti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN TÜRK'te Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programında "Şu delegasyon yapısında Kemal Kılıçdaroğlu karşısında bir şansı olacağını pek sanmıyorum ama güzel bir başlangıç yapmış." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın açıklamaları şu şekilde: Özgür Özel'in açıklamasını canlı olarak izleyemedim. Metni okudum ama şaşırdım. Gerçekten Özgür Bey güzel bir tavır koydu. Eksik bulduğum ve katılmadığın yerler var ama CHP'de yıllardır kanıksanan, yadırganan Atatürkçüleri de içeren bir metin hazırlamış. Hemen hemen her satırına katıldığım bir açıklama olmuş. Bu kadar güzel bir tutum hazırlıyorsunuz. Tarımdan, eğitimden, sağlıktan bahsediyorsunuz, her şey güzel, Atatürk milliyetçiliği demiş Türk milliyetçiliği diyememiş ama en azından bunu da diyebildiği için ben kutluyorum. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun niye seçimi kaybettiğini doğru yorumladığını düşünüyorum. Seçmenin Kılıçdaroğlu'na bir türlü güvenememesi, seçimi bu noktaya getirdi. Sığınmacılar konusunda iktidarı eleştirmiş ama bir çözüm sunamamış. 3 dönem kuralına değinmiş ama bunları yerel seçimden sonra konuşalım demiş. Partiden aday gösterilen 39 milletvekilinin CHP'lileri üzdüğünü iyi tespit etmiş. Şu delegasyon yapısında Kemal Kılıçdaroğlu karşısında bir şansı olacağını pek sanmıyorum ama güzel bir başlangıç yapmış. Bugün Sezgin Tanrıkulu'na sahip çıkma gereği duymuş. Niye yapıyorsun bunu? Bugünkü eleştirilerimiz bununla kalsın.

Haberin Devamı

SEZGİN TANRIKULU, ÖZGÜR ÖZEL'İN EKİBİNDE Mİ?

Özgür Bey'le birlikte biz 24. dönemde parlamentoya katıldık. Bende 3 gün önceye kadar Sezgin Tanrıkulu'nun Özgür Özel'i desteklediğini düşünüyordum ama Diyarbakır'da bir dostum "Hayır Sezgin Tanrıkulu Özgür Özel'in yanında değil, Kılıçdaroğlu'nu destekliyor" dedi.