Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Cem Davran ve Ali Sinanoğlu'na 'Filistin' teşekkürü

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Cem Davran ve Ali Sinanoğlu'na 'Filistin' teşekkürü

04.12.2023 - 18:39 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Filistin saldırılarına tepki gösteren Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Ali Sinanoğlu ile oyuncu Cem Davran’a sosyal medya hesabından teşekkür etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin saldırısına tepki gösteren Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Ali Sinanoğlu ile Altın Kelebek Ödül Töreni’nde Gazze’deki zulme dikkat çeken Cem Davran’ın konuşmalarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Haberin Devamı

Her iki ismin de konuşmasını şahsi sosyal medya hesabından "İnsanlık cephesinde yer aldığınız için teşekkürler" notuyla paylaşan Kurtulmuş, Ali Sinanoğlu ile Cem Davran’ı ayrıca arayarak göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkürlerini iletti.

 

 

'FİLİSTİN'DE YAPILANLARI UNUTMAYALIM'

Altın Kelebek Ödül Töreni’nde sunucu olarak yer alan Cem Davran da konuşmasında, "Biz ülkemizde çok mutluyuz ama yanı başımızda da kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin de yapılanları da unutmayalım ne olursunuz. Ne olur unutmayalım. Bu bizim görevimiz. Hayat devam etsin, sarılalım hayata ama o çocuklar da şeker de yiyebilsinler" mesajını verdi.

 

'HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR'

Beşiktaş Genel Kurulu'nda Ali Sinanoğlu yaptığı konuşmasında, "Suskun dünyanın gözleri önünde çocuklar katledilirken vicdan ve ahlaki olarak insanlık testinden geçtiğimiz bu süreçte 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' diyerek özgür Filistin halkının haklı ve onurlu direnişini destekliyor; hastaneleri bombalayarak vahşice masum çocukları, hamile kadınları, yaşlı ve sivilleri katleden zihniyeti ve destekçilerini lanetliyorum. Adeta bir soykırım yapılan katliamlarda hayatını kaybeden tüm Filistinli şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum" ifadeleri kullanmıştı.

Haberin Devamı