Gündem TCG Anadolu ‘Mavi Vatan’la buluştu

TCG Anadolu ‘Mavi Vatan’la buluştu

11.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Donanmanın yeni amiral gemisi TCG Anadolu dün düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gemiyi, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz” dedi.

TCG Anadolu ‘Mavi Vatan’la buluştu

GÜLDEN ÇOKTAN- Türkiye’nin en büyük askeri gemisi ve aynı zamanda dünyanın ilk SİHA gemisi özelliği taşıyan TCG Anadolu, Mavi Vatan nöbetine dün resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu tür projelerde edindiğimiz tecrübeler bize, yerli ve milliliği daha fazla olan, daha gelişmiş teknolojileri kazanma imkânı sağlıyor... Milli uçak gemisinin üretimi yolunda da büyük bir adım atılmış oldu” dedi.

Haberin Devamı

TCG Anadolu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Tuzla Sedef Tersanesi’nde düzenlenen programda konuşan  Erdoğan, “Ülkemizin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu’nun kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Uçak gemisi sırada

Gemi projesinin yüzde 70 yerlilik oranıyla hayata geçirildiğini kaydeden ve “Bu bizim için yeterli değil” diyen Erdoğan, “Şimdi ikinci etabımız bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülkeyle yaptık. Yapıyoruz ve bunu da başaracağız. Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Sadece bununla kalmıyor. Mavi vatana kazandıracağımız Milgem sınıfı 3 yeni firkateynimizin sac kesimini de bugün gerçekleştiriyoruz. Hizmete aldığımız TCG Anadolu en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir. Bir başka ifadeyle TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisidir. Bu gemimize Bayraktar TB3 SİHA Kızıl Elma insansız savaş uçağı ve Hürjet hafif taarruz uçağımız iniş kalkış yapabilecek” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı

Hastanesi de var

TCG Anadolu sayesinde tabur büyüklüğündeki bir kuvveti, ana üst desteği olmaksızın Ege, Akdeniz ve Karadeniz’deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğini belirten Erdoğan, “Gemide yer alan silah sistemleri, savaş yönetim sistemi, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama ve takip sistemi, elektropotik arama sistemi, lazer ikaz sistemi, torpido savunma sistemi, radarlar, yerli ve milli sanayimiz tarafından geliştirildi. Askeri amaçlar yanında gerektiğinde doğal afet yardım görevlileri ve insani operasyonlar çerçevesinde de kullanabileceğimiz bu gemide tam teşekküllü hastane ve ameliyathane yer alıyor. Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiren teknolojilere, sistemlere ve çözümlere öncülük eden bir ülke haline geleceğiz” dedi.

‘Yerlilik oranını %80’e çıkardık’

Haberin Devamı

Hedefi ‘tam bağımsız savunma sanayi’ olarak belirlediklerini söyleyen Erdoğan, geçmişte terörle mücadele için Türkiye’nin istediği bir İHA’nın bile verilmediğini hatırlattı. Erdoğan, “Allah rahmet eylesin Özdemir Bey (Bayraktar) bir seferberlik ilan etti. Süratle İHA’nın adımını attı. Çocuklarla beraber bu işi başardılar. Ve bizi dışarıya muhtaç olmaktan kurtardılar. İHA başladı. SİHA, Akıncı ve sonunda Kızıl Elma. Tabii inşallah şimdi Hürjet vesaire bunlarla beraber daha da ileri gidiyoruz” şeklinde konuştu. Erdoğan, savunma sanayiinde yerlilik oranının göreve geldiklerinde yüzde 20 olduğunu bunu yüzde 80’lere çıkarmanın tarihi bir başarı olduğunu kaydetti.

TCG Anadolu ‘Mavi Vatan’la buluştu

Cumhur İttifakı liderleri tam kadro katıldı

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Sedef Tersanesi İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da hazır bulundu.

Haberin Devamı

TCG Anadolu ‘Mavi Vatan’la buluştu

Erdoğan’dan Paskalya Bayramı mesajı

‘Her vatandaşımızı bu büyük milletin müstesna değeri olarak görüyoruz’

ANKARA/Milliyet- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paskalya Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Her bir vatandaşımızı bu büyük milletin müstesna bir değeri olarak görüyoruz” dedi. Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı’nı tebrik eden Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Geçmişten bugüne farklı inanç, kültür ve geleneklerin barış ve huzur içinde özgürce yaşadığı Anadolu topraklarında birlik, beraberlik ve kardeşlik hasletlerimizi canlı tutmaya devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında her bir vatandaşımızı bu büyük milletin müstesna bir değeri olarak görüyor; hep birlikte daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe omuz omuza yürüyoruz. Paskalya münasebetiyle Hristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Hristiyanlara esenlikler diliyorum.”

Haberin Devamı

AK Parti bugün seçim beyannamesini açıklıyor

ANKARA/Milliyet- AK Parti, bugün Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri seçim beyannamesini açıklayacak. Beyanname, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek programla kamuoyuyla paylaşılacak. Programda, AK Parti kampanyasının ana temasını oluşturan “Doğruluk” ve “Türkiye Yüzyılı” içerikli 4-5 dakikalık reklam filmi izletilecek. AK Parti’nin İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olan müzisyen Yücel Arzen, imzasının bulunduğu Türkiye Yüzyılı kampanyasının müziklerini korosuyla seslendirecek. Programa, AK Parti’nin MYK ve MKYK üyeleri, eski TBMM başkanları, kurucular kurulu, il başkanları, il gençlik ve kadın kolları başkanları, belediye başkanları katılacak. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sade bir program gerçekleştirilecek. Uzun süredir üzerinde çalışılan seçim beyannamesinde “Doğru adımlarla yola devam” sloganı kullanılacak. Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yılının kutlanacağı 2023 yılı vurgusundan yola çıkılarak 23 başlıkta hazırlanan beyannamenin ilk bölümünde, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılmasına dönük adımlara yer verilecek, “Geleceğe birlikte yürüyeceğiz” vurgusu öne çıkarılacak. Depremden etkilenen şehirlerin yeniden imarı ve kentsel dönüşümlerle dirençli şehirlerin oluşturulması, seçim beyannamesinde vurgulanacak.