Gündem Tekirdağ'daki kaza, saniye saniye görüntülendi

Tekirdağ'daki kaza, saniye saniye görüntülendi

22.12.2009 - 13:02 | Son Güncellenme:

Kadın sürücü otomobili ile virajı alamadı, öğretmenleri taşıyan servis aracına çarptı, ortalık kan gölüne döndü

Tekirdağdaki kaza, saniye saniye görüntülendi



TEKİRDAĞ yakınlarında, dün meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 2'si öğrenci, 16'sı öğretmen toplam 20 kişinin yaralandığı otomobilin okul servisine çarpmasıyla meydana gelen kaza, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaza dün 14.52'de, Tekirdağ- Malkara karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Taşımalı sistemle eğitim veren İnecik Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini aldıktan sonra Tekirdağ yönüne giden Ömer Dinçer yönetimindeki 59 M 1613 plakalı servis minibüsüne, Tekirdağ'dan Keşan yönüne giden ve viraja hızlı girdiği için kontrolden çıkan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 28 yaşındaki Selvi Namlı'nın kullandığı 59 AH 262 plakalı otomobil çarptı.

Kazanın ardından karayolu üzerinde tam bir can pazarı yaşanırken, Selvi Namlı'nın otomobilinde bulunan öğretmen annesi 46 yaşındaki Belgin Namlı olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada, otomobil sürücüsü Selvi Namlı, servis minibüsü sürücüsü Ömer Dinçer, aracında bulunan İnecik Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri 13 yaşındaki Neşe Midil ve aynı yaştaki Elif Nur Yorulmaz ile öğretmenler Kamile Özel, Abdülhamit Genç, Ahmet Özker, Duygu Ekiz, İsmigül Diken, Turgut Çiftçi, Erdem Demircan, Atiye Sökük, Hakan Oral, Nalan Yılmaz, Sabriye Ayten, Şenel Bekdemir, Meltem Tekdemirkoparan, Meltem Çiçek, Bahar Aydık ve Sabriye Ayten, çağrılan ambulanslarla ve çevreden geçen araçlarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA Kaza anı ise bölgedeki bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasında virajı alamayan otomobilin karşı şeride geçerek minibüsle kafa kafaya çarpışması saniye saniye görülüyor. Çarpmanın etkisi ile minibüs ve otomobil yol kenarına savruluyor. Kazadan hemen sonra minibüs şoförü Ömer Dinçer, koşarak minibüsten uzaklaşıyor. Kazanın hemen ardından çevredekiler ise koşarak olay yerine gidiyor ve yaralılara ilk müdahaleyi yapmaya çalışıyor.

Kamera görüntülerinde ayrıca yol kenarında otobüs bekleyen bir vatandaşın son anda üzerine gelen otomobilin fark ederek kaçması da yansıyor.

Durumu ağır olan otomobil sürücüsü Selvin Namlı ve öğretmenler Meltem Çiçek, Abdülhamit Genç'in Tekirdağ Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor. Ayrıca Selvin Namlı'nın otomobili bir ay önce aldığı öğrenildi.