Gündem TEKNOFEST heyecanı sürüyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar

TEKNOFEST heyecanı sürüyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar

31.08.2023 - 20:20 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bayraktar TB3'ün yakında havalanacağını açıklayan Selçuk Bayraktar " Katlanır kanatlı ilk SİHA olmuş olacak. Deniz havacılığında yeni bir çığır açacak. Binlerce km'lik keşif yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Ankara'daki TEKNOFEST alanında CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır'ın açıklamaları şöyle: Her şey çok güzel. Ankara'da ilk kez düzenleniyor. Dün de muhteşem bir atmosfer vardı bugün de öyle. Gençler TEKNOFEST ile kendilerini buluyorlar. Kendilerinden biraz yaşça büyük mühendislerin geliştirdikleri projeleri görmek onlara özgüven oluyor. Ben Ankara'da yaşça büyük misafirlerimizi de gördüm. Onlar da geçmiş yıllarda Türkiye'nin akamete uğratılan projelerini biliyorlar. Yarın büyük gün Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız. Hiç yalnız bırakmadılar. Bakü'de de birlikteydik. 7 kere de Cumhurbaşkanımız hep yanımızda oldu.

Türk havacılık tarihinin önemli bir ismi Vecihi Hürkuş'tur. Ürettiği uçaklar için sertifika almak istediğinde Türkiye'de böyle bir otorite yok deniliyor. İlk kez uçtuğunda da ceza alıyor izinsiz uçtuğu için. Yine burada bir uçak fabrikası kuruluyor Ankara'da. Bu kez de Marshall yardımları sebebiyle fabrika kapatılıyor. Biz size uçak veririz, siz neden kendi uçağınızı yapıyorsunuz deniyor. Böyle senelerce akamete uğratılıyor tüm girişimler. Şimdi biz hayallerin ötesine geçen başarıları TEKNOFEST'ler ile kutluyoruz.

Haberin Devamı

TEKNOFEST heyecanı sürüyor Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktardan önemli açıklamalar

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları şöyle: Ankara daha bir hasretti. Daha büyük bir duygu yoğunluğu ve heyecan gördüm. Milletimiz bu projelere destek olduğunu belirtmeye geldi benim gördüğüm. Festivalde mühendislerimizin geliştirdiği hava araçlarımız var. Bir girişim yarışması düzenledik, 42 yarışmanın dışında. TEKNOFEST'in nihai hedeflerinden biri de buydu. Çocukların severek öğrenmesine yönelik içerikler var. Hava gösterileri var. Tüm Ankara izleyebiliyor. Jandarma helikopterleri vatandaşlarımızı uçuruyor.

TEKNOFEST heyecanı sürüyor Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktardan önemli açıklamalar

TB3 YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAK

TB3 festivalden hemen sonra uçacak. Bizden sonra Amerika ve İsrail de yapacağını açıkladı. Gemiden uçuşu bakalım ilk kim gerçekleştirecek. Yarış devam ediyor. Kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilecek. Bu tarz bir keşif hava unsuru şu anda dünyada yok. Katlanır kanatlı ilk SİHA olmuş olacak. Deniz havacılığında yeni bir çığır açacak. Binlerce km'lik keşif yapabilecek.

Haberin Devamı

Bizim kuşağımız bile hep bir olabilir mi düşüncesi ile geçti. Şimdiki mühendislerimizin hayali dünyaya damga vurmak. Artık bir anlamda kaportacılık deniyor ya onu yapmak değil de tam bağımsız bir Türkiye için eserler yetiştirebileceğine inanan bir kuşak geliyor. Biz hep şöyle diyoruz hayatımızdaki en anlamlı vakitler. Gençlerimiz çıtayı daha da ileriye taşıyacak.

TOLUN

Atıldıktan sonra kanatlarını açıp süzülerek hedefe gidiyor. Orta sınıf bir harp başlığına sahip.