Gündem Terörle mücadele teröristle yapılmaz

Terörle mücadele teröristle yapılmaz

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla’nın terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin yöneticileri ile görüşmesine, “Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz” diyerek tepki gösterdi.

Terörle mücadele teröristle yapılmaz

AYDIN HASAN Ankara - Kurilla, Ürdün, Mısır, İsrail ve Suriye’nin kuzeyindeki ABD ile koalisyon güçlerinin bulunduğu üsleri ziyaret etmişti. Kurilla, ziyaretinin Suriye ayağında terör örgütü YPG’nin yöneticileri ile görüşmüştü. MSB yetkilileri, “ABD’nin, DEAŞ’la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Amaç terörden arındırmak 

Bakanlık kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yaptığı son açıklamadaki terörle mücadele vurgularına yönelik soruya, “Amacımız bölgenin terörden arındırılaması, hudut güvenliğinin sınır ötesinden sağlanması ve ülkemizin huzurunun muhafaza edilmesidir. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve ve Sayın Bakanımızın ifade ettiği perspektifte mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek” yanıtını verdi. 

Irak’la teröre karşı iş birliği

MSB kaynakları, Bakan Güler’in IKBY Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile gerçekleştirdiği görüşmelerde nelerin ele alındığına dair sorular üzerine, “Her iki görüşmede de terör örgütü ile ortak mücadele ve hudut güvenliği konuları ele alınmıştır. Irak ile terörle mücadele konusu başta olmak üzere halihazırda devam eden iş birliği faaliyetlerimiz bulunmaktadır” ifadesini kullandılar.