Gündem Toparlayıcı genel başkan ya da akil heyet formülü

Toparlayıcı genel başkan ya da akil heyet formülü

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerel seçime odaklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kurultayda adaylığı gündemden düşse de, değişimcilerin aday çıkarma kararlılığını sürdürmesi, CHP içinde “yerel seçime etkisi” açısından ciddi endişe konusu.

Toparlayıcı genel başkan ya da akil heyet formülü

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Taraflar arasında en azından yerel seçime kadar “geçici barış” sağlanması gerektiği vurgulanan parti kulislerinde “toparlayıcı genel başkan” ve “akil insanlar heyeti ile yönetim” formülleri konuşuluyor. Söz konusu formüllerle tek adaylı bir kurultayın yapılabileceği ve ortak bir PM ile MYK’nın oluşturulmasının sağlanabileceği savunuluyor.

Haberin Devamı

“Toparlayıcı genel başkan formülü” için eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın ismi dillendiriliyor. Karayalçın’ın yakın çevresi de, tabandan kendilerine bu yönde talepler geldiğini doğrularken, “Sayın Karayalçın’ın bir talebi yok, ama konuşuluyor” ifadesini kullanıyor.

‘Heyet kurulmalı’

Esk, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise, Milliyet’e yaptığı açıklamada, duayen isimlerin yer alacağı bir yönetim heyeti oluşturulması önerisini dile getirdi. Turpcu, “CHP’nin yönetiminde kimler olursa olsun, tek başına mevcut yönetimle de, ‘değişimciyiz’ diyenlerle de 2024 Mart’ını kesinlikle geçemeyiz. Murat Karayalçın, Fikri Sağlar, Hüsnü Bozkurt, Metin Lütfü Baydar gibi CHP’nin değerli isimlerinden oluşacak bir heyet kurulmalı. CHP’nin yönetimi böyle bir heyete teslim edilmeli ve yerel seçime böyle deneyimli bir heyetin başkanlığında gidilmeli. Bu heyet yerel seçimlere kadar partinin başında olmalı” dedi.