Gündem Trafik cezası sorgulama ve internetten ödeme işlemleri!

Trafik cezası sorgulama ve internetten ödeme işlemleri!

04.06.2016 - 11:08 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde sürücüler, internet üzerinden bu işlemlerini zahmetsiz şekilde gerçekleştirebilirler. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerine ilişkin daha fazla bilgi haberimizde!

Trafik cezası sorgulama ve internetten ödeme işlemleri

Ülkemizde trafik alanında birçok uygulama oluşturulmuştur. Trafik alanında oluşturulmuş olan bu uygulamaların nedeni ise ülkemizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak ve ortadan kaldırmak amacı ile oluşturulmaktadır. Bu uygulamalardan en çok bilineni trafik cezalarıdır. Trafik cezaları birçok sebepten dolayı sürücülere verilen para veya hapis cezasıdır. Aynı zamanda bu cezaların ehliyetinizin elinizden alınabilmesi gibi sonuçları da vardır. Eğer bir trafik cezanız bulunuyorsa bu cezayı mutlaka ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bu ceza faiz işlenip karşınıza daha başka bir şekilde çıkabilir. Teknoloji ile artık sadece trafik polisleri ceza yazmamaktadır. Radarlar bulunmaktadır ve bu radarlar plakanızı tespit ederek hatalı durumunuzda cezayı aracınızın üzerine yazmaktadır. İnternet üzerinden bu cezaları görüntüleyebileceğiniz bir sistem bulunmaktadır. Yazımızın devamında sizler için bu sistem üzerinden ceza sorgulama işleminin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Aynı zamanda internet üzerinden bu cezayı ödeyebileceğiniz gerekli bilgileri de sizler için vermiş bulunmaktayız.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini yapabilmek için ilk olarak sorgulama sayfası olan E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için kendinize ait bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir PTT şubesinden alabilmeniz mümkündür. Şifrenizi kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre kimlik bilgileriniz ile oluşturulduğu için sadece kendi adınıza işlem yapabilirsiniz. Başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle yapmayı denemeyiniz ve şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Bilmeniz gereken diğer bir şey ise şifrenizi sisteme giriş yaptığınız zaman değiştirmeniz gerekecektir. Almış olduğunuz şifre geçici şifredir ve sistem sizden otomatik olarak kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir.
Şifrenizi aldıktan sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşlemi yapabilmek için E-Devlet sisteminin trafik cezası sorgulama ile ilgili sekmesine ulaşmanız gerekmektedir. İlgili sayfaya ulaştığınız zaman karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama platformu üzerinde sizden istenen T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bilgilerinizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin sorgulama kısmını tamamlamış olacaksınız.
Daha sonra ödeme işlemi için farklı bir sayfaya gitmeniz gerekecektir. Bu sayfa Gelir İdaresi Başkanlığı’nın oluşturmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi sayfasının motorlu taşıtlar ceza ödeme sayfasıdır. Bu sayfaya gittiğinizde karşınıza çıkacak olan ve aracınız hakkında bilgi vermenizi isteyen bir form bulunmaktadır. Formu doldurduktan sonra ödeme işlemi için kart bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Kart bilgilerinizi girdikten sonra trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin ikinci aşaması olan ödeme işleminizi tamamlamış olacaksınız.