Gündem 'Tüm imkânları depremzedelerimiz için seferber etmenizi bekliyoruz'

'Tüm imkânları depremzedelerimiz için seferber etmenizi bekliyoruz'

15.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 26. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne mesaj gönderdi.

Tüm imkânları depremzedelerimiz için seferber etmenizi bekliyoruz

Depremde yıkılan şehirleri bir yıl içerisinde altyapısı ve üstyapısıyla yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, “Girişimcilerimizden hem iş yerlerine, fabrikalarına, ekmek teknelerine sahip çıkmalarını hem de ellerindeki tüm imkânları depremzedelerimiz için seferber etmelerini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan mesajında zirvenin, millet olarak insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle sarsıldığımız bir dönemde gerçekleştiğini, ülke ekonomisinin çok ciddi yara aldığını belirterek, “Depremin ilk anından itibaren başlattığımız seferberliği iş dünyamızın destekleriyle de farklı alanlarda devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yıl içerisinde altyapısı ve üstyapısıyla yıkılan tüm şehirleri yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan bu süreçte devletin ilgili kurumlarının yanı sıra iş dünyasına da çok önemli görevler ve sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti. Erdoğan, şunları kaydetti: “Girişimcilerimizden hem iş yerlerine, fabrikalarına, ekmek teknelerine sahip çıkmalarını hem de ellerindeki tüm imkânları depremzedelerimiz için seferber etmelerini bekliyoruz. Devlet ve millet olarak el ele vererek bu ağır imtihanın üstesinden alnımızın akıyla geleceğimize inanıyorum. Türkiye’nin istihdamına, ihracatına, kalkınmasına ve üretimine sağladığınız katkılar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”