Gündem ‘Tüm teröristler yok edilecek’

‘Tüm teröristler yok edilecek’

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Mehmetçik’in Ramazan Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin “Gerek sınırda gerek sınır ötesinde bu mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.

‘Tüm teröristler yok edilecek’

ANKARA Milliyet - Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, bayram namazını beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Şanlıurfa’daki Mevlid-i Halil Camisi’nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Güler ve komutanlar, ardından 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçerek Mehmetçiklerle bir araya geldi. Güler, bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak Mehmetçiklerle görüştürdü. 

Haberin Devamı

‘Size inanıyoruz’ 

Askerlerin bayramını tebrik eden Erdoğan, şunları söyledi: 

“Tüm Komuta kademesindeki kardeşlerime, Mehmetçiklerimize özellikle en kalbî duygularla selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum ve Ramazan Bayramı’nın tüm milletimize hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Ve bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek komuta kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz. Gerek sınırda gerek sınır ötesinde bu mücadelemiz aynı şekilde devam edecektir. Tekrar bayramınızı tebrik ediyorum.” 

Sandık mesajını analiz ediyoruz

Erdoğan, partililere yönelik bayramlaşma mesajında seçimlere de değindi. Erdoğan, “Rekabet seviyesi yüksek bir seçim sürecini hamdolsun milletçe alnımızın akıyla geride bıraktık. Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz. Asla kolaya kaçmadan, milletin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuyor, en ince detayına kadar analiz ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sandık mesajını analiz ediyoruz

Erdoğan, partililere yönelik bayramlaşma mesajında seçimlere de değindi. Erdoğan, “Rekabet seviyesi yüksek bir seçim sürecini hamdolsun milletçe alnımızın akıyla geride bıraktık. Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz. Asla kolaya kaçmadan, milletin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuyor, en ince detayına kadar analiz ediyoruz” dedi.

‘Teröre büyük darbeler vuruyoruz’

Bakan Güler de askerlere seslenerek, “Şanlı ordumuz, sizlerin kahramanlık ve fedakârlıklarıyla son bir asrın en kapsamlı, en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirerek, özellikle terörle mücadelede destansı başarılar elde etmektedir. Hiçbir terörist, kahraman Mehmetçiğimizin çelik yumruğu altında ezilmekten kurtulamayacaktır. Terörle mücadelemiz; örgütün nefes almasına izin bile vermeden amansız şekilde devam edecektir” dedi.

Mazlumlara kol kanat germekten geri durmayacağız

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla video mesaj yoluyla partililere seslenerek, bayramlarını kutladı. Mesajında İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin davasına sahip çıkmaya, Gazzeli mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 21 yıldır mazlumlarla dayanışma noktasında sergilediği dik ve dirayetli duruşu yok sayanları, bugün bir kez daha Allah’a havale ediyoruz. Yalan, çarpıtma ve manipülasyon üzerinden kendi devletine ve milletine iftira atanları akla, vicdana ve ferasetle davranmaya davet ediyoruz. Bugüne kadar bölgeye gönderdiğimiz toplam 45 bin tonluk insani yardımla ülkemiz, dünyada Gazze’ye en fazla yardım yapan 2. ülke olmuştur.  Son olarak havadan da Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabalarımızın engellenmesi dolayısıyla İsrail’e yönelik ilave tedbirler aldık. Bu tedbirlerimizi, BM Güvenlik Konseyi ile Uluslararası Adalet Divanı kararları uygulanıncaya, Gazze’ye kesintisiz, engelsiz ve yeterli miktarda insani yardım ulaştırılıncaya kadar devam ettireceğiz. Birileri bilmese de, hatta bildikleri halde çarpıtsalar da, biz tarih ve vicdan önünde kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirmenin derdindeyiz. Bu uğurda bedel ödesek dahi Allah ömür verdikçe mazlumlara kol kanat germekten geri durmayacağız.” 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti liderleriyle bayramlaştı

Haberin Devamı

Ramazan bayramı, yerel seçimler nedeniyle siyasette yaşanan yüksek tansiyonun da büyük ölçüde düşmesini sağladı. Ilımlı hava, siyasi liderlerin bayramlaşmalarına da yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yedi genel başkanla ayrı ayrı telefonla görüşerek bayramlaştı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirerek bayramlaştı. 

Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dün sabah aradı. Erdoğan öğleden sonra dönüş yaptı. Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi yaklaşık 5 dakika sürdü, görüşmede karşılıklı bayramlarını kutladılar. - ANKARA Milliyet