Gündem ‘Türkiye İttifakı’na destek bekliyoruz’

‘Türkiye İttifakı’na destek bekliyoruz’

03.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Soma ve Salihli ilçesinde konuşan CHP lideri Özel, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Seçimde Cumhur İttifakı’na karşı yarıştıklarını vurgulayan Özel, “Bizim de bir ittifakımız var. O ittifakın adı Türkiye ittifakıdır” dedi...

‘Türkiye İttifakı’na destek bekliyoruz’

MANİSA DHA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün memleketi Manisa’nın Soma ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Cengiz Topel Meydanı’nda halka seslenen Özel, 31 Mart’taki yerel seçimlerde partisinin adayları için destek istedi. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Özel, özetle şunları söyledi: “Bugün sadece Soma’da değil Türkiye’nin dört bir yanında televizyonlarının başına geçenler bir umut bir müjde bekliyorlar. Bunu bekleyenler geçim sıkıntısı karşısında ezilenler, hayat pahalılığı karşısında ezilenler. Zamlardan ezilenler, en çok da emekliler. Ben, ‘Emekliye para ver’ deyince, ‘Emekliye para verirsem çalışanlara maaş ödeyemem’ diyor. Emekli başına 7 bin lira seyyanen zam 800 milyon para tutuyor. ‘800 milyon lirayı bulabilirsem çalışanların maaşını ödeyemem’ diyor. Emekliyle çalışanı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Oysa bu sene 5’li çeteden, holdinglerden, müteahhitlerden alması gerekip vazgeçtiği vergi bu para kadar.’

Haberin Devamı

ÇEDES projesine eleştiri

Özel, konuşmasında Milli Eğitim ve Diyanet’in ortak projesi ÇEDES’i (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) eleştirdi.

Projenin çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Özel şöyle devam etti: “ÇEDES diye bir proje var. Laikliğe karşı, Atatürk’e karşı ne kadar adam varsa hepsi ÇEDES’i savunuyor. Ne oldu biliyor musunuz? Daha dün İzmir il Müftüsü, ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve bir mezar ziyaretine götürdü. Kimin mezarına götürdü biliyor musunuz? Esat Erbilli’nin mezarına götürdü. Esat Erbilli kim, Menemen’de Asteğmen Kubilay’ı katledip, kafasını kesip Menemen’de gezdirenler var ya onların içinde olup da yaşı yüksek olduğu için infaz edilmeyip müebbet hapse çarptırılan, suçu sabit olan Kubilay’ın katilinin mezarına çocukları götürmüşler. Şimdi bütün Atatürkçülere sadece CHP’lilerden değil, MHP’liler diyor ‘biz de Atatürk’ü seviyoruz’, AK Parti seçmeninin içinde Atatürk sevgisi olan yok mu? Çok. Herkese diyoruz ki; bakın kardeşim bunlar gemi azıya aldılar. Asteğmen Kubilay’ın kafasını kesen adamın mezarına çocuğu götürenlerden bu memlekete fayda gelmez” 

Haberin Devamı

‘Bizim de ittifakımız var’

Özel Somanı’nın ardından Salihli’de halk buluşmasına katıldı. Özel, “Biz CHP olarak, elbette partimize oy istiyoruz ama bu seçimde karşımızda Cumhur İttifakı var. Biz bir başımızayız diye kimse düşünmesin. Bizim de bir ittifakımız var. O ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Renkleri ay yıldızlı, al bayrağın renkleri. Kırmızı ile beyazdır” dedi.

‘Erdoğan’ın yerinde olsam bu adayı çekerim’

BURSA DHA - Özel, 29 Şubat’ta açılışına katıldığı CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nı dün ziyaret etti. Özel burada yaptığı konuşmada Murat Kurum’un açıklamalarına tepki gösterdi: “Murat Kurum kazanırsa Gazze’ye insani yardımda bulunacağını söylemiş. Gazze’deki çocuklara, Filistin’deki çocuklara yardım yapmak için 31 Mart’ta belediyeyi AK Parti’nin kazanması gerekiyorsa vay bizim halimize, vay Filistin’in haline. Ben Erdoğan’ın yerinde olsam, bu adayı çeker alırım. Bugün son gün Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum Murat Kurum’u çek.”