Gündem Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Uzman Çavuş Mustafa Yıldız ile yıldırım düşmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Işık memleketlerinde gözyaşları ve PKK’ya lanet sloganlarıyla toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

Hakkâri’de üs bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık (28) ile Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu (25) ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız (25) dün memleketlerinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı üs bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık’ın (28) naaşı dün memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesi’ne getirildi. Evinin önünde helalik alınmasının ardından Işık’ın cenazesi Ketenli Camii’ne götürüldü. 

Dört aylık kızı Efnan’ı da eşinin tabutunun başına getiren Derya Işık, “Bak bir tanem, prensesin burada” dedi. Şehit Işık’ın cenazesi, namazın ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla defnedildi.

Türkiye şehitlerini dualarla uğurladı

Şehit Uğurlu için tören

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu (25) için memleketi Gaziantep’te cenaze töreni düzenlendi. Öğle vakti Bahaeddin Nakıpoğlu Camii’nde düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Uğurlu’nun yakınları şehidin tabutunu öperek şehide veda etti.

Haberin Devamı

Törene önceki gün toprağa verilen şehit Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in babası emekli Uzman Çavuş Derde Öztürkmen de katıldı. Öztürkmen, tören boyunca acılı baba Uğurlu’nun kolundan çıkmadı. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı namaz sonrası şehit Uğurlu’nun cenazesi, asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

‘Seninle gurur duyuyoruz’

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız için de Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Oymaağaç Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Zübeyde, babası Ali ve kardeşleri Havva ile Yasin Yıldız, Türk bayrağına sarılı tabutu okşayarak, “Seninle gurur duyuyoruz” dedi. Cenaze öncesinde tabutun başına gelen Yıldız’ın kız kardeşi Havva Yıldız, teröre lanet ederek, “Kardeşim şehit oldu, bayraklara sarıldı da gidiyor. Siz leşsiniz, leş. Kanını yerde bırakmadı, sizi öldürdü de gitti” dedi. Şehit Yıldız’ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

10 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan beş PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlığın Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Çocuk katillerine hak ettikleri cezayı vermeye devam ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde de beş PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlığın Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Teröristler için ne Irak’ın ne de Suriye’nin kuzeyi güvenli. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız” denildi.

PKK operasyonu: 19 kişi gözaltında

Ankara merkezli 14 ilde, PKK/KCK’nın “kadın alan” yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 19 şüpheli tespit edilen adreslerde yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının deşifre edilmesine yönelik soruşturma yürütüldü. PKK/KCK’ya kadın eleman, sempatizan, eylemci temini için faaliyet gösteren “kadın alan” yapılanmasına yönelik teşhis, tanık ve gizli tanık ifadeleri, MASAK ve HTS çalışmaları sonucunda 50 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler hakkında, Ankara merkezli 14 ilde “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik, eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonlarda, 19 şüpheli gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.