Gündem Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi? Üniversitelerde online eğitime geçilir mi?

Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi? Üniversitelerde online eğitime geçilir mi?

05.01.2022 - 09:00 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde online eğitime geçilecek mi? Hangi üniversiler online eğitim yapıyor? Bulaşma hızı çok daha fazla olan omicron varyantı nedeniyle eğitim sisteminde online eğitim adımları atılıyor. Bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç online eğitim yapılması kararlaştırıldı. Peki, üniversiteler kapanacak mı?

Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi Üniversitelerde online eğitime geçilir mi

Omicron varyantının hızlı yayınlanması ile birlikte online eğitim sinyalleri veriliyor. Bazı özel üniversiteler online eğitim kararı alırken devlet üniversitelerinde eğitim ve öğretim yüz yüze devam ediyor. İşte online eğitim yapan üniversitler:

Haberin Devamı

HANGİ ÜNİVERSİTELERDE ONLİNE EĞİTİM VAR?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok üniversite hibrit ve online eğitime geçti. Online eğitim kararı alan bazı üniversiteler işe şöyle;

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi. Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek, sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze yapılacak.”

Haberin Devamı

Işık Üniversitesi sosyal medya hesabından "Ülke genelinde artan COVID-19 vakaları sebebiyle ek tedbirler alma ihtiyacı doğdu. Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” açıklamasını yaptı.

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Final sınavları da online düzenlenecek.