Gündem Utanç davasında karar çıkmadı

Utanç davasında karar çıkmadı

06.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken cemaat mensubu Kadir İstekli ile evlendirmesine ilişkin davada karar çıkmadı.

Utanç davasında karar çıkmadı

GÖKHAN KARAKAŞ/İSTANBUL- Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel ile Kadir İstekli’nin yargılandığı davada savcı mütalaa vermek için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.

Görevli savcı izinde

Haberin Devamı

H.K.G.’yi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiasıyla yargılanan ailesi ve İstekli dün hâkim karşısına çıktı. Kadir İstekli hakkında, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası istendiği davada görülmesine Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel ile taraf avukatları katıldı. Sanık avukatlarının bir önceki celse tanık dinletme taleplerini bildirmeleri üzerine duruşmada 1 tanık dinlendi. Tanığın dinlenmesinin ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mahkemede görevli Cumhuriyet Savcısı’nın izinli olması ve tarafların son savunmalarını yapmaları için duruşmayı 17 Temmuz tarihine erteledi.