Gündem Büyük İstanbul Mitingi için CNN Türk'te dikkat çeken değerlendirme: Atatürk Havalimanı sembol bir öneme sahip

Büyük İstanbul Mitingi için CNN Türk'te dikkat çeken değerlendirme: Atatürk Havalimanı sembol bir öneme sahip

07.05.2023 - 19:08 | Son Güncellenme:

Yeditepe Üni. Öğretim Üyesi Furkan Kaya, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi"nde, AK Parti'nin İstanbul seçmeni seçime 1 hafta kala "Türkiye Sana Emanet" diyerek buluştu. Atatürk Havalimanı, Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğünde kalabalığı ağırladı. 

Haberin Devamı

Yeditepe Üni. Öğretim Üyesi Furkan Kaya CNN TÜRK'e şöyle konuştu Türkiye'nin kendi gazını bulması gibi etkenlerle Türkiye kendi imkanlarıyla kalkındığı bir döneme giriyor. Dolar kuru, enflasyon bir yerde kendi kendini dengeliyor. Koalisyon dönemlerini hatırlayın. 70'li yıllarda 90'lı yıllarda Türkiye'nin ekonomisi berbat durumdaydı çünkü siyasi istikrar yoktu. Siyasi iktidarın olması bir güven getiriyor.

Erdoğan milli iradenin mesajını verdi . Atatürk Havalimanı sembol bir öneme sahip. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı'nın uçağı buraya indi. İstanbul'un dünyaya mesajı önemlidir. Yabancı reçeteler ile milli savunmanın önüne geçildi. Nasıl engellendi? Darbelerle engellendi. Ama bugün milli tank, milli arabamız hepsi var.

Haberin Devamı

DÜNYA 14 MAYIS'I NEDEN TAKİP EDİYOR?

Bu aslında yeni bir şey değil. Kenan Evren'i Time'a kapak yaptılar, övgü dolu bir şekilde. Darbe güzellemesi 28 Şubat'ta oldu. Büyük bir baskı ile hükümet devrildi. Daha önceki dönemlerde de Türk düşmanlığını köpürten haberler gördük. Türkiye Suriye'nin kuzeyine harekat yaparken, uluslararası basın Türk askeri sivilleri öldürüyor diye haber yaptı. Bu bunların devamıdır. Çok fazla dikkate almamak lazım. Onların basını kullanarak kendi teröristlerini meşru gösterip Türkiye'yi suçlu göstermeye çalışmaları artık işe yaramaz. Türk halkı her şeyin farkında.