Gündem Vali ile ‘uygunsuz görülme’ iddiası başkanlıktan etti

Vali ile ‘uygunsuz görülme’ iddiası başkanlıktan etti

08.10.2009 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Vali ile ‘uygunsuz görülme’ iddiası başkanlıktan etti

ERZURUM'da Vali Sami Bulut’la geçen Ramazan ayında teraviden sonra ormanlık alanda iş görüşmesi yaparken polisler tarafından uygunsuz durumda görüldüğü iddia edilen AK Partili Selcen Karagöl, İl Genel Meclis üyeliğinden istifa etti. Ancak, İl Genel Meclisi Başkan Vekili İhsan Özdemir, avukat Selcen Karagöl’ün istifa dilekçesinin okunmasına rağmen işleme konulmadığını, yarın başkanlıktan istifa dilekçesi göndereceğini, bunun işleme konulacağını bildirdi.

AK Parti Genel Merkezine çağrılan Selcen Karagöl, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile yaptığı görüşmeden sonra istifa kararı aldı. Erzurum’a dönen ve bugün yapılan İl Genel Meclis toplantısına katılmayan Karagöl, bir yakını aracılığı ile istifa dilekçesini gönderdi. Karagöl dilekçesinde, 29 Mart yerel seçimlerinde kazandığı il genel meclis üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Selcen Karagöl, “İzzet, iffet, ismet gibi yüksek değerleri hayatında kabul etmiş bir ailenin ferdi olarak, malum gelişmelerin odağına oturtulmuş olmamı, bizleri tanıyanların vicdan terazisine sunarken, bu söylentileri kaynağında olanları da cenabı hakkın adil sıfatına havale ediyorum” dedi.

Meclisin öğleden sonraki oturumunda Selcen Karagöl’ün istifası okundu. Oylama yapılmadan meclisin oturumuna ara verildi. Meclis Başkan Vekili AK Partili İhsan Özdemir, avukat Selcen Karagöl ile telefonda görüştüklerini bildirerek, “Selcen hanım, yarın yeni bir dilekçe gönderecek. İl Genel Meclis üyeliğinden değil de başkanlık görevinden istifa edecek” diye konuştu. Oturumu yarın saat 10.00’a bırakan Özdemir, dilekçenin işleme konulmadığını, Karagöl’ün il genel meclis üyeliğinden değil, başkanlıktan istifa edeceğini söyledi.

İl Genel Meclisinin AK Partili üç kadın üyesinden Reyhan Dağyıkan, “Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. İstifa etmesi önemli değil. Tek kadın da kalsam, görevime devam edeceğim” dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın isteği üzerine Ankara’ya giden Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, olayla ilgili ihbarın saat 23.55’te yapıldığını, polisin Selcen Karagöl ile Vali Bulut’u eşofmanlı olarak arka koltukta birlikte otururken gördüğünü bildirdi. Çalkavur’un verdiği bilgiye göre, otomobilin yanına gelen polisi gören Selcen Karagöl, eşofmanının kapüşonunu başına çekti. Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Vali Bulut ile Karagöl arasında yaşanan olayın karayolundan üç kilometre kadar içerde ve ormanlık alanda olduğunu da söyledi.