Gündem Vedat Türkali türkülerle anıldı

Vedat Türkali türkülerle anıldı

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz ağustos ayında  yitirdiğimiz yazar, şair, sinemacı ve aydın Vedat Türkali ölümünden 1.5 ay sonra, önceki akşam Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Vedat Türkali türkülerle anıldı

Sanat ve edebiyat çevresinden isimlerle Vedat Türkali sevenlerinin de katıldığı tören Boğaziçi Caz Korosu’nun ‘Entarisi Ala Benziyor’, ‘Zahit Bizi Tan Eyleme’ gibi türküleri seslendirdiği performansıyla başladı ve Türkali’nin sevenlerinin yaptığı konuşmalarla devam etti.
Törenin açılış konuşmasını, Türkali’nin yayıncısı Ayrıntı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni yazar Burhan Sönmez yaptı. Türkali’yle anılarını anlatan ve onu özlemle anan Sönmez konuşmasına Bakırköy Cezaevinde bulunan Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın gönderdiği mesajları okuyarak devam etti.
‘Selam Vedat abi’
Türkali’nin yakın dostu Akın Birdal konuşmasına “Selam Vedat abi” diyerek başladı ve Türkali’nin ne kadar alçakgönüllü ve cömert bir insan olduğundan ve eşi Merih Hanım’a olan sonsuz aşkından söz etti. Türkali’nin kızı Deniz Türkali duygusal konuşmasında “Babamla ilişkim aşk-nefret ilişkisiydi ama kavgalarımızı bile özlüyorum” dedi.
Anma törenine oyuncu Meltem Cumbul ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı. Türkali’nin müzisyen arkadaşı Onur Akın da bağlama çalıp seyircilerin de katılımıyla Türkali’nin şiirinden bestelediği ‘Bekle Bizi İstanbul’u seslendirdi.