Gündem 'Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz'

'Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz'

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülkeyi sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturacaklarını vurgulayan Erdoğan, millete verdikleri tüm sözleri tutacaklarını söyledi. Emekli memurlar için yakında yeni müjde açıklanacağını belirten Erdoğan, terörle mücadelenin de kararlılıkla süreceğini yineledi...

Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında “Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna, Türkiye Yüzyılı’nın yükselişine engel olamayacaksınız. Dünya yıkılsa, âlem üstümüze gelse, ‘gök girse kızıl çıksa’, biz bu davadan, bu yoldan, bu mücadeleden asla geri dönmeyiz” mesajını verdi. 

Haberin Devamı

Erdoğan, Abdurrahim Karakoç’un “Ülkü” şiirinden, Yunus Emre ve Mevla’dan alıntılar yaptığı konuşmasında, özetle şunları söyledi: 

Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

4. kez gerçekleştirilen olağanüstü kongrede salon tamamen doldu. Bakanlar da kongrede hazır bulundu.

‘CUMHUR’A TEŞEKKÜR: Ülkemizin üzerinde oynanan en büyük oyunların tekmilinin birden sergilendiği 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi asla unutmayacağız. Bu seçimlerde omuz omuza mücadele ettiğimiz Cumhur İttifakındaki her bir ortağımıza, ittifak partilerimize gönül veren kardeşlerimize hassaten teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde bu kararlı tutumu tekrar sergileyerek, Türkiye Yüzyılının muştusunu bir kez daha cümle âleme beraberce ilan etmeye hazır mıyız? 

Haberin Devamı

ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA: Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhurla Cumhuriyet’in arasındaki duvarları yıktığımız gibi, Cumhuriyet’i gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız. Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz. 

LGBT TANIMIYORUZ: Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız. Biz LGBT tanımıyoruz, kim tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Cumhur İttifakı olarak yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. 

TERÖRLE MÜCADELE: ‘Terörü kaynağında kurutma’ stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. 

Haberin Devamı

PAHALILIĞI ÇÖZECEĞİZ: 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız. 

TESLİM OLMAYACAĞIZ: Şimdi Türkiye, Cumhur İttifakının ve AK Partinin kılavuzluğunda yeni bir çağın, yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönemde, son iki asırdır bize dayatılan fiziki ve zihni sınırlara teslim olmayacağız. Gönlümüze dar gelen hudutlara sıkışıp kalmayacağız. Sahibi hak olduğu için zaferinin mutlaklığına tüm kalbimizle inandığımız davamızın bayrağını hep yükselteceğiz. Bu ufku önce Türkiye Yüzyılı’yla aydınlatacak, ardından hedeflediğimiz asıl yere çıkartacağız. Her alanda dünyanın yeni düzeninde bize sunulana tâbi olarak değil, belirleyici olarak yerimizi alacağız. Yaptığımız her işi, ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmeti, bu büyük şahlanışın girizgâhı, dibacesi, besmelesi olarak görüyoruz. 

Haberin Devamı

EMEKLİLERE MÜJDE: Bakanlığımız çalışmasını yapıyor ve ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız. 

GERİ DÖNÜŞ YOK: Hangi alana baksalar; büyüyen, güçlenen, itibarı artan, refahı yükselen, huzuru ve güvenliği tahkim olan bir Türkiye görecekler. Milletimiz, bu tarihi yürüyüşünde yanında olanlarla, kendisini yalnız bırakanları ve karşısında yer alanları hiçbir vakit unutmayacaktır. Ayaklarındaki prangaları parçalayıp atan Türkiye’nin paçasından çekiştirenlerin gayretleri beyhudedir. Siyasi ikballeri uğruna etnik köken, mezhep ve meşrep üzerinden milletimizin arasına nifak sokmaya çalışanlar, boşuna uğraşmasınlar. Bölgesel ve küresel denklemlerin anahtar ülkesi haline gelen Türkiye’nin, bu noktadan geriye dönüşü asla olmayacaktır. 

ENGEL OLAMAYACAKSINIZ: Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna, Türkiye Yüzyılı’nın yükselişine engel olamayacaksınız. İnsanlığın ortak sesi haline dönüşen hak ve hakkaniyet mücadelemizin yayılışına, dünyada asırlardır süren sömürge ve zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Çünkü Cumhur İttifakı, Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye’nin ortak aklı AK Parti, kadroları ve müktesebatıyla dimdik ayaktadır. Çünkü aziz milletimiz, iradesi ve kararlılığıyla dimdik ayaktadır. Dünya yıkılsa, âlem üstümüze gelse, ‘gök girse kızıl çıksa’, biz bu davadan, bu yoldan, bu mücadeleden asla geri dönmeyiz. 

Haberin Devamı

DEĞİŞİM MESAJI: AK Parti, Türkiye’nin, kendi iradesiyle kendini sürekli yenilemeyi başarabilen en büyük siyasi organizasyonudur. AK Parti’nin her kongresi bir değişim rüzgârına şahit olur. Bunun için her milletvekili seçimi, AK Parti açısından bir değişim esintisi, bir yenilenme heyecanı eşliğinde gerçekleşir. Bunun için her mahalli idareler seçimi, AK Parti veçhesinde yeni seslerin, yeni yüzlerin, yeni isimlerin temayüz vesilesi haline dönüşür. Partimizin tüm kadroları, hem kendi içinde, hem de dışarıdan beslenerek kendini sürekli diri, dinamik, üretken tutar. Bu kongrede yine yeni bir değişimi göreceksiniz. 

‘Niye her seçimden birinci çıktığımızı anlamıyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 21 yıllık iktidarları döneminde yapılan icraatlara değinerek “Bazıları, nasıl olup da bunca zamandır partimizin girdiği her seçimden açık ara birinci çıkabildiğini bir türlü anlayamıyor. Hâlbuki ülkenin 21 yılda kat ettiği kalkınma ve demokrasi mesafesine baksalar, bu sorunun cevabını kendiliğinden bulacaklar. Şöyle azıcık gözlerini açsalar, kulaklarını kabartsalar, gönüllerinin pasını silseler, her şeyin farkına varacaklar” ifadelerini kullandı.

Tüm taraflara itidal çağrısı

İSRAİL-HAMAS GERİLİMİ: “Ortadoğudan Kafkaslara, Balkanlardan Karadeniz’e bölgede akan kanın durması, öncelikli gündemimizdir. Bunun yolu da adaletin ve uluslararası hukukun korunmasından geçer. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimi, her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak İsrail’de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağrıyoruz.”

Kongre salonunda diplomasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasından sonra AK Parti kongresine katılan Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Zeljka Cvijanovic ve Bosna Hersek Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik ile kongre salonunda bir araya geldi. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, kongreye katılımları nedeniyle Cvijanovic ve Dodik’e teşekkür etti. Erdoğan ayrıca Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdinjon İsmailov’u ve Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres’i de kabul ederek, kongreye katılımı için teşekkür etti.

İlk tebrik Aliyev’den

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1399 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiği kongrenin ardından ilk tebrik Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den geldi. Aliyev tebrik mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli siyasi gücü olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Büyük Kongresi’nin toplanması ve oybirliğiyle yeniden Genel Başkanlığa seçilmeniz vesilesiyle sizleri ve liderliğini üstlendiğiniz partinin tüm üyelerini yürekten kutluyorum. Bu, milli iradenin bir ifadesidir, AK Parti mensuplarının sınırsız güveninin ve desteğinin açık bir tezahürüdür ve kardeş Türkiye’nin kalkınması ve ilerlemesi için yaptığınız hizmetlere duyulan büyük takdirdir” dedi.