Gündem Yakalanmasalardı öğrencileri zehirleyeceklerdi

Yakalanmasalardı öğrencileri zehirleyeceklerdi

12.11.2008 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

Yakalanmasalardı öğrencileri zehirleyeceklerdi

GAZİANTEP'e, Hakkari ve Van'dan getirdikleri eroini okul önlerinde pazarlamaya çalışan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi yakalandı. Zanlıların üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramada ise 5 kilo 97 gram eroin ele geçirildi.
Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık Şube ekipleri, Yaşar Ölmez'i Hakkari ve Van'dan getirdiği eroini Gaziantep'te pazarlamak üzere dağıtıcı İsmet Karatay'a teslim ederken suçüstü yakaladı. Polis iki zanlının ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişletti. 13 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı yaptığı operasyonlarda sokak satıcısı oldukları tespit edilen ve şebekenin elebaşısı Cumali Çelikçi ile birlikte Oktay Yılmaz, Cevdet Savaşkan, Hakan Kelleci, İzzettin Doğan, Kemal Alaz, Mehmet Şükrü Hengir, Ali Yılmaz, Hanifi Ahraz, Ramazan Adanır, Hüseyin Daş, Erdal Akbulut ve Selma Ahraz gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramada ise 5 kilo 97 gram eroin, 2 otomobil ve 4 bin 500 YTL uyuşturucu parası ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Bu arada Hakkari'den getirilen eroini Yaşar Ölmez'den teslim alarak okul önlerinde satılmak üzere Gaziantep'teki sokak satıcılarına dağıtan İsmet Karatay'ın, yine uyuşturucu sucundan tutuksuz yargılandığı belirtildi.