Gündem Yavaş ve İmamoğlu’ndan tam destek mesajları

Yavaş ve İmamoğlu’ndan tam destek mesajları

04.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün gece eşzamanlı mesajlarla Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Yavaş ve İmamoğlu’ndan tam destek mesajları

ANKARA Milliyet - Yavaş, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir” diyerek İmamoğlu’nu etiketledi. İmamoğlu da, “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur” paylaşımı yaparak Yavaş’ı etiketledi. 

Haberin Devamı

Yavaş, Ankara’ya gelen İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mogan Gölü Belediye Tesisleri’nde bir araya geldi. Başkanlar bugün Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

‘İmzamızın arkasındayız’

Masadaki diğer liderlerden ‘yola devam’ mesajları geldi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Halkımız müsterih olsun. Bizler milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” mesajını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın paylaştığı parti açıklamasında “Hiçbir siyasi parti, politik duruşunun ve parti tabanlarının kabul etmeyeceği bir tutuma zorlanmadı. Nezaketi ve hakikati yansıtmayan itham edici açıklamalar doğru olmamıştır” denildi.

Haberin Devamı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da şunları söyledi: “İnandığımız ve doğru bildiğimiz yolda, dün olduğu gibi bugün de yürüyoruz. Ülkemizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha taahhüt ediyoruz.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin “biz kaybettik” hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır. Gelecek Partisi’nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim” ifadelerini kullandı.

Yazarlar