Gündem Yeni askerlik sistemi nasıl olacak?

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak?

17.02.2019 - 18:14 | Son Güncellenme:

Yeni askerlik sistemi ile ilgili müjdeli haber geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemi ile ilgili ilk detayları açıkladı. Peki yeni askerlik sistemi nasıl olacak ve yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak? İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili ayrıntılar...

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemine ilişkin beklenen haber gün itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi ve yeni askerlik sistemi ile ilgili ayrıntıar açıklandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklamalarının ayrıntıları...

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Haberin Devamı

MSB'ye ve Genelkurmay Başkanlığımıza talimat verdim. Kurumlarımız çalışmalarını yapıp bir taslak ortaya çıkardılar. Halen lisan ve lisanüstü girenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er/erbaş olarak askerlik yapıyor. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okulları için ise ihtiyaca göre belirlenecek sayı ise 12 aylık yedek astsubaylık getiriyoruz.

Değişimizin ihtiyaçlara göre ordumuzun yapısını güçlendirmek istiyoruz. Yurt dışındaki gençlerimiz için dövizli askerlik uygulaması sürecek. Bunun yanında bedelli askerlik ve dövizli askerlik arasında herhangi bir fark olmayacak.

"İSTEYEN HERKES BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞVURABİLECEK"

Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını ordumuzun personel ihtiyacını kalıcı hale getiriyoruz. Çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey yok. İsteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. İlk etapta her yıl 140 bin bedel askerlikten yararlanabilecek. Gençlerimiz için askerlik görevi bir yük olmaktan çıkıyor. Tabi bu çalışma henüz bir taslak aşamasındadır. Yeni askerlik sisteminin şimdiden ülkemize ordumuza milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı