Gündem Yeni ciğerle ilk nefes! Bakan Koca, 'organ bağışı'nın önemine dikkat çekti

Yeni ciğerle ilk nefes! Bakan Koca, 'organ bağışı'nın önemine dikkat çekti

30.09.2023 - 16:09 | Son Güncellenme:

28 yaşındaki bir gencin beyin ölümü gerçekleşmesi sonucunda ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Akciğer nakli bekleyen bir hastaya umut olurken Bakan Koca da organ bağışının önemine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Koca, 10 yıl önce karaciğer nakli olan bir hastanın son zamanlarda tekrar rahatsızlandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşında bir donörün organlarının ailesi tarafından bağışlanması sonucu hemen harekete geçildi.

Akciğer nakli gerçekleşen hasta yeniden hayata tutundu. Görüntülerde ameliyatı gerçekleştiren doktorun hastaya 'Yeni ciğerle ilk nefes, geçmiş olsun' sözleri ise duygulandırdı.

Bakan Koca o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Koca'ın açıklaması şöyle; Organ bağışının hayatları nasıl kurtarabileceğinin bir örneğini daha gördük. İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen bir nakil operasyonu bir hastanın daha sağlığını kazanmasını sağladı.

49 yaşında olan hastamız, 10 yıl önce nakli yapılan tek akciğerle hayata bağlanmıştı. Ancak son zamanlarda yaşadığı rahatsızlıklar yeniden nakil gerektirdi.

Haberin Devamı

Büyük umutlarla beklenen organ İzmir'den geldi. Beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki bir donörün organlarının ailesi tarafından bağışlanması, nakil için bekleyen hastanın hayatının kurtarılmasını sağladı.

Nakil operasyonunu gerçekleştiren ekibimizi başarıları için kutluyor, hayatında yeni bir dönem başlayan hastamıza gözünüz aydın diyoruz. Beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını bağışlayan aileye başsağlığı diliyoruz, organ bağışı kararları her türlü takdirin ve minnettarlığın üstündedir.