Gündem Yerel başarıyı genele taşıyacak yol çizilecek

Yerel başarıyı genele taşıyacak yol çizilecek

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özel, bayramdan sonra il başkanları, belediye başkanları, vekiller ve PM üyeleri ile yapacağı toplantılarda seçim sonuçlarını analiz edecek. Seçmenin yereldeki desteğini genel seçime kadar kalıcı kılmayı hedefleyen strateji ve yol haritasını şekillendirecek...

Yerel başarıyı genele taşıyacak yol çizilecek

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı sonrası “yol haritası” toplantıları yapacak. Bayram tatili sonrası önce MYK ve Parti Meclisi’ni toplayacak olan Özel, 20-21 Nisan tarihlerinde ise belediye ve il başkanları ile Ankara’da bir araya gelecek. Toplantılarda, seçim sonuçlarının analizi yapılacak. Önde bitirilen seçim çevrelerindeki başarının gerekçeleri, oyların arttığı ancak önde bitirilemeyen yerlerde seçimin kazanılamamış olmasının gerekçeleri tartışılacak. Oyların azaldığı yerlerde de bu kaybın nedenleri sorgulanacak. Seçimde elde edilen başarının nasıl kalıcı hale getirileceğinin değerlendirmesi yapılacak. Seçime ilişkin hazırlanacak rapor da MYK’ya sunulacak. 

Haberin Devamı

Özel, kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmeler sonrası yollara düşecek, teşekkür ziyaretlerine partisinin yıllar sonra kazandığı yerlerden başlayacak. 

‘Seçmen değişimi onayladı’ 

CHP’li kurmaylar seçim sonuçlarına ilişkin Milliyet’e “Demek ki toplum CHP’deki değişimi onayladı. Değişimin başarıda payı var. CHP’nin çabasını, gençleşmesini, kadınlara daha çok alan açma gayretini seçmen gördü” diye değerlendirmede bulundu. 

Bundan sonra seçmenin kendilerine açtığı krediyi kalıcı hale getirmek için çalışacaklarını vurgulayan kurmaylar, “Yapacak çok işimiz var, örgütsel yapılanma, tüzüksel yapılanma işimiz var, belediyelerde denetleme sağlayacak model üzerinde çalışıyoruz” dediler. 

Sahadan çekilmeyeceğiz 

Haberin Devamı

“Türkiye ittifakı” söyleminin karşılık bulduğunu vurgulayan kurmaylar seçim bitse de sahadan, sokaktan hiç çekilmeyeceklerini belirterek  “Bayram sonrasında hızlı bir şekilde sahaya ineceğiz” ifadesini kullandılar. Bu arada CHP’nin ekonomi ekibinin de bayram sonrası il ziyaretlerine başlayacağı öğrenildi. 

Özel’e ses teli ve göz tedavisi

CHP lideri Özel 31 Mart seçim kampanyası sürecinde bazen günde birden fazla programa katılarak 106 miting yaptı. Süt, bal, zencefilden oluşan karışımı kullanarak kampanya dönemini tamamlayan Özel’in, ses telleriyle ilgili bir sıkıntı yaşadığı, bayram tatili sırasında bu amaçla tedavi alacağı öğrenildi. Göz muayenesinden de geçeceği öğrenilen Özel’in gözlüğe veda etmesi bekleniyor. - MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Yerel başarıyı genele taşıyacak yol çizilecek

16 belediye başkanıyla Ata’nın huzuruna çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen Mansur Yavaş, başkentin 16 ilçesini kazanan CHP’li belediye başkanları ile birlikte dün önce Anıtkabir’i ziyaret etti, ardından ABB binası önünde vatandaşla bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Yavaş, “Ailemize, personelimize, çalışma arkadaşlarıma iftira atanlar oldu. Kazanmak için her yolu mübah görüp, kul hakkına girenler oldu. Ama sizler, bu kirli siyasetin bir işe yaramadığını, iftira siyasetinin kaybetmeye mahkum olduğunu, dürüstlüğün ve sevginin, kibirden ve nefretten üstün olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Kibir, nefret, ayrıştırma ve iftira siyaseti artık bu topraklardan silinip, atılmalıdır. Mansur Yavaş Belediyeciliği, en büyük onurum, torunlarıma bırakacağım en büyük mirasımdır” dedi. ● ANKARA Milliyet