Gündem 'Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına'

'Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına'

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik İYİ Parti’ye sürpriz bir çağrı yaptı. 2019 yılında İYİ Partililere “geri dönün” çağrısında bulunduğunu ancak karşılık bulmadığını anımsatan Bahçeli bu kez, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” dedi. 

Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına

ANKARA Milliyet  - Dün akşam CNN Türk’teki Gece Görüşü programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamada ne mesaj vereceği tartışılırken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısı paylaşıldı. Bahçeli, gündeme bomba gibi düşen açıklamasını Medya ile İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığı ile iletti. Programın moderatörü Hande Fırat’a Bahçeli’nin açıklamasını gönderen Özdemir, şu ifadeleri kullandı:  

Haberin Devamı

“Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp daha sonra İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağırda bulunmuştu. Yine sayın Genel başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti’ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar: ‘Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.’” 

MHP’nin seçim şarkısı ‘Bu Diyarda’

MHP’nin yerel seçim kampanyasında kullanacağı şarkı belli oldu. Seçim kampanyasını “2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu” teması üzerine kuran ve kullanacağı sloganları açıklayan MHP, yeni seçim şarkısını da netleştirdi. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söz ve bestesi kendisine ait “Bu Diyarda” adlı parçayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teslim etti. ● ANKARA Milliyet