Gündem YGS başvuruları için son gün ne zaman? (2017 ÖSYS)

YGS başvuruları için son gün ne zaman? (2017 ÖSYS)

11.01.2017 - 13:40 | Son Güncellenme:

YGS başvuruları için geri sayım başladı! 4 Ocak tarihinde başlayan 2017 YGS başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Peki binlerce adayı yakından ilgilendiren YGS başvuruları için son başvuru tarihi ne zaman?

YGS başvuruları için son gün ne zaman (2017 ÖSYS)

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı için düzenlenen YGS sınav başvurusu nasıl yapılır? Öğrenciler ve veliler YGS sınav başvuru ücretinin kaç TL olduğunu ve hangi bankaya yatırıldığını merak ediyor? 2017 YGS başvurusu yapmak isteyenlerin iki ayrı seçeneği bulunuyor. 2017 YGS Başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.osym.gov.tr veya ÖSYM bürolarından yapılacak.

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Haberin Devamı

YGS'ye girecek olan öğrenciler, 2017 YGS başvurularını nüfus cüzdanı veya pasapor ile birlikte ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilirler.

Aday başvuru belgesini aldıktan sonra sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya odeme.osym.gov.tr adresinden yatırabilirler. TC kimlik numaranız ve size verilen şifre ile ais.osym.gov.tr adresinden tüm işlemlerinizi takip edebilirsiniz. YGS başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak.

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 yılında YGS Başvurusu yapmak isteyenler için YGS Sınav Ücreti 60 TL'dir. 60TL'lik YGS Başvuru ücreti'ni aşağıda bulunan bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)