Gündem ‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’

‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in iftar programında yaptığı konuşmada “31 Mart sadece yeni bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha büyük zaferlerin müjdecisi olacaktır. Yolumuza yenilenmiş, tazelenmiş çok daha güçlenmiş şekilde devam edeceğiz” dedi.

‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’

İSTANBUL DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Geleneksel TÜRGEV İftarı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada “İSEGEV olarak 1996 yılında kurduğumuz TÜRGEV’imiz tam 28 yıldır ülkemize, milletimize ve sahip çıkıyor. Ülkesine ve milletine sayısız eserler kazandırmış bir siyasetçi olarak TÜRGEV gönlümüzde her zaman farklı bir yere sahip oldu. İnşallah bundan sonra da sizlere destek vermekten geri durmayacağız. Bizim her fırsatta dile getirdiğimiz TEKNOFEST gençliği, inşallah sizlerin arasından çıkacak Türkiye Yüzyılı sizlerin omuzlarınızda yükselecektir” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu çağa mühür vuracaksınız’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz yaklaşık yarım asırdır vakfımız ise 28 yıldır çetin bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu zorlu süreçte sizlere hizmet etmekten sizlerin en iyi, en donanımlı bir şekilde hayata hazırlamaktan başka gayemiz olmadı. Sizlerin başarılarını gördükçe hep daha fazla çalıştık, daha fazla koştuk. Allah’a hamdolsun bugün milletimizin ve sizlerin huzuruna alnı ak, başı dik, gönlü mutmain olarak çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizi bugün geldiği noktadan çok daha ileriye götürebilmek için sizin enerjinize, sizin yeteneklerinize, sizin heyecanınıza ihtiyacımız var. Bu ülkeyi yüceltecek bu çağa mührünü vuracak olan sizlersiniz. Sizlerden kendi şahsi geleceğiniz yanında ülkemizin istikbaliyle ilgili de hayaller kurmanızı ve hedefler belirlemenizi istiyorum. Her ne yapıyorsanız, hangi okulu okuyor, hangi işte çalışıyorsanız yaptıklarınızın üzerine koymaya, kendinizi aşmaya özellikle gayret edin.”

Haberin Devamı

“Kıymetli kardeşlerim, merhum Menderes’ten bu yana canımızla, kanımızla, emeklerimizle büyüterek bugünlere getirdiğimiz çok partili demokrasimiz 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinden de başarıyla çıktık” diyen Erdoğan şunları söyledi:

‘Zaferlerin müjdecisi’

“Seçimlere gölge düşürme, seçmenin iradesini rehin alma girişimleri bir kez daha sandıkta hüsrana uğradı. Bizler kadere ve takdire inanan insanlarız. Sandık sonuçlarının da davamız, hareketimiz, mücadelemiz açısından Allah’ın izniyle hayra tebdil olacağına yürekten inanıyoruz. Bu tarz neticeler insanlık tarihi boyunca kiminin şımarıklığını, kiminin pervasızlığını, kiminin de sabrını, metanetini, dayanışmasını, birlikteliğini ve mücadele azmini arttırmıştır. 31 Mart sadece yeni bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha büyük zaferlerin müjdecisi, muştusu ve habercisi olacaktır. Yolumuza yenilenmiş, tazelenmiş çok daha güçlenmiş, üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle pekleşmiş bir şekilde devam edeceğiz. Siyasette yarım asra yaklaşan mücadelemizin zafer sancağını burca dikecek ve ardından gönül huzuruyla nöbeti sizlere devredeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’

Erdoğan, dün Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde cuma namazını kıldıktan sonra Topkapı Sarayı’nda Hırka-i Saadet Dairesi’ni ziyaret etti. Erdoğan, Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın final programına da katıldı.

‘29 kardeşimizle ilgili tek cümle kurmadılar’

Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına değinen Erdoğan, “Ağızlarını her açtıklarında hak, hukuk, adalet kavramları üzerinden gönüllü kuruluşlarımıza dil uzatanların ikiyüzlülüklerini çok iyi biliyoruz. Sürekli ahlak tüccarlığı yapan sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz. 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Ama birileri hemen anında koşup gittiler. Niye? Çünkü kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular” diye konuştu.