Gündem ‘Yolumuz Türkiye ittifakını kurmak’

‘Yolumuz Türkiye ittifakını kurmak’

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün, partisinin Eskişehir aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda yeni üyelere rozetlerini takan Özel, Büyükerşen’in jübile yaptığını ve partideki belediyelerin koordinatörlük görevine getirildiğini açıkladı.

‘Yolumuz Türkiye ittifakını kurmak’

Özel, “Büyükerşen ne evinde oturacak ne de emeklilik yaşayacak. Büyükerşen’in bir eli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, bir eli Türkiye’deki CHP’li belediyelerin üzerinde olacak. Büyükerşen Türkiye’deki tüm CHPli belediyelerin, yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, hizmetlerin diğer belediyelerde de uygulanması ve geliştirilmesiyle ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun genel koordinatörüdür” dedi.  

Haberin Devamı

Yavaş’a destek istedi 

Daha sonra Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 5 Yılın Projelerini Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Özel, “Anketler gösteriyor ki Mansur başkan bir ikinci 5 yıl daha Ankaralı’nın teveccühü ile hizmet edecek. 31 Mart’ta her siyasi görüşten Ankaralı’dan Mansur başkana ve CHP’nin başkan adaylarına, belediye meclis listelerine destek bekliyoruz.” dedi.

İzmir pazartesi Çankaya perşembe açıklanacak

CHP PM 29 Ocak Pazartesi günü yeniden toplanacak. Saat 18.00’de başlayacak PM toplantısının ana gündemi ise İzmir Büyükşehir adayı ve ilçe belediye başkan adayları olacak. PM’nin 1 Şubat’ta aday measi için son kez toplanması ve tüm adayların bu tarih itibarıyla netleştirilmesi öngörülüyor. Çankaya adayının da son toplantıda belirleneceği ifade ediliyor. Edirne’de de ön seçim yapılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Büyükerşen: Gözüm arkada değil

Eskişehirde 25 yıllık belediye başkanlığı döneminin sonuna gelen ve yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, her görevin bir sonu olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz ki, hayatta her şeyin bir sonu vardır. Hiçbir şey, sonsuza dek devam etmez, edemez. Bir makamı, bir görevi bırakırken önemli olan içinizin ve vicdanınızın rahat olması, gözünüzün arkada kalmamasıdır. Benim içim rahat, vicdanım rahat ve gözüm arkada kalmayarak diyorum; görevimi ve sevgili şehrimi çok güvendiğim insanlara devrediyorum” dedi. Büyükerşen, kendisi yerine aday gösterilen Ayşe Ünlüce’ye de destek istedi.