Gündem Z kuşağına çözüm getiren kazanır

Z kuşağına çözüm getiren kazanır

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sunulan “Z kuşağı” raporunda, “Siyasi olarak bu kuşağın nabzını tutan, beklenti ve taleplerine çözüm önerileri getirenler, gelecek seçimlerde bu neslin oyunu alarak iktidarı kazanacaktır” denildi.

Z kuşağına çözüm getiren kazanır

Mehtap Gökdemir /  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Parti Okulu’nun Gençlik Çözüm Masası tarafından hazırlanan “Z kuşağı” raporu sunuldu. Raporda, özetle şu tespit ve değerlendirmeler yer aldı:

Haberin Devamı

İNTERNET KUŞAĞI: Z kuşağı, 1996 yılından günümüze kadar doğan gençleri kapsayan kuşaktır. Bir diğer adıyla sentenyaller, milenyum çocukları, günümüzde canlı örnekleriyle adeta internet kuşağıdır. 

ESNEK VE ÇEVİK SİYASET: Z kuşağını siyasal iletişim açısından değerlendirdiğimizde, internet odaklı, yüksek tempolu, toplumun tüm kesimleriyle dijital de olsa temas halinde bir yaşam süren bir kuşak görüyoruz. Birkaç yıl içinde 7 milyon genç seçmen sayısına ulaşacağı bilinen bu grubun hayata bakışı böylesi etki ve değişimlere açıkken siyasi parti anlayışının da buna göre şekillenmesini beklemek gerek.

ÇÖZÜM GETİREN KAZANIR: Siyasi olarak bu kuşağın nabzını tutan, onları dinleyen beklentilerine ve taleplerine çözüm önerileri getirenler, gelecek seçimlerde bu neslin oyunu alarak iktidarı kazanacaktır. Yeni neslin siyasi kanaatlerini sosyal medya ve internet medyası oluşturuyor. Araştırmalara baktığımızda bu kuşak siyasete aktif olarak katılmak istemese de politik gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Haberin Devamı

YENİ YAPILANMA: Gençlik örgütlenmesinde Z kuşağına yönelik yeni yapılanma başlatılmalı, bu yapılanmada teknoloji, internet gibi çağımızın gerektirdiği iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmalıdır.

YALNIZ VE DIŞLANMIŞ: Z kuşağının yüzde 47’si kendisini yalnız ve dışlanmış hissediyor, yüzde 27’si ise diğer insanlar tarafından anlaşılmadığını ve yüzde 70’i siyaset yapanların, gençlerin dilinden konuşmadığını “karmaşa, kaos, tartışma ve kötü söz” ile siyasetlerini sürdürdüklerini düşünüyor. Gençlerin yüzde 76’sı daha iyi bir gelecek için yurt dışına gitmek istiyor. Gelecek umutları tükenmiş olan bu gençlere gerçek, inandırıcı, akılcı çözümlerle iletişim kurulmalıdır.

Z kuşağına çözüm getiren kazanır

Cevheri ile görüştü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, merkez sağ siyasetin duayen isimlerinden Adalet Partisi ve Doğruyol Partisi eski milletvekili, eski Adalet Bakanı ve başbakan yardımcılarından Necmettin Cevheri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP’nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin de eşlik etti.