Gündem Zaferler zincirinin çıkış noktası burası

Zaferler zincirinin çıkış noktası burası

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Törende konuşan Erdoğan, “Bizi Viyana önlerine götüren zaferler zincirinin çıkış noktası işte burasıdır. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, işte biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz” dedi...

Zaferler zincirinin çıkış noktası burası

TURGAY İPEK, ASENA TUTAR Muş DHA - Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü etkinlikleri, 1071 Sultan Alparslan Otağı ve Türk boylarını temsil eden 16 kıl çadırının kurulduğu Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP lideri Mustafa Destici, HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile bakanlar, kuvvet komutanları, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Hava sıcaklığının 30 ile 35 derece arasında seyrettiği Malazgirt’de kutlamalara katılanları serinletmek için su püskürtüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Sultan Alparslan’ın ve ordusunda yer alan her bir neferin bize emaneti bu toprakları, kanımızın son damlasına kadar koruma azim ve kararlılığımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Şu hakikat asla unutulmamalıdır ki; Malazgirt, öyle sıradan bir savaş, sıradan bir zafer değildir. Biz Anadolu’ya Malazgirt’le ayak basmadık. Çok daha öncesinden beri zaten buradaydık. Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır. Malazgirt, İznik’in de Konya’nın da Bursa’nın da Edirne’nin de İstanbul’un da büyük kardeşidir. Bizi Viyana önlerine götüren zaferler zincirinin çıkış noktası işte burasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Meydanın verdiği mesaj

“Malazgirt’teki şu görüntü, bize sahip olduğumuz tarihin ve kültürün zenginliğini, derinliğini, gücünü ve en önemlisi devamlılığını hatırlatıyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu topraklar bin yıldır üzerinde dalga dalga yükselen ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber’ nidalarıyla feyzleniyor, bereketleniyor. Bu toprak farklılıklarına bakmaksızın, hep aynı ulvi gaye uğrunda kenetleniyor. Türk’üyle Selahaddin Eyyubi’siyle Yavuz Sultan Selim’i ile Fatih ile ve Gazi Mustafa Kemal ile Selçuklu’dan Osmanlı’ya oradan Cumhuriyet’e güçlü bir direnişin, bu topraklarda yer aldığını görüyoruz. Bin yıllık varlığımıza rağmen bize insanlığın en eski yurdu Anadolu’yu yar etmek istemeyenlerin sürekli birliğimize, kardeşliğimize saldırmasının sebebi, işte budur. Sanmayın ki bunların derdi Türklerdir, Kürtlerdir, Araplardır, diğer köken ve inançlardan insanlarımızdır. Sanmayın ki bunların gayesi haktır, özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir. Bunların tek derdi hepimizi de kuşatan ve maziden atiye uzanan o kadim köprüyü yıkarak, yeniden kendilerine alan açmaktır. Bizim her yıl olduğu gibi bu sene de bugün buradan verdiğimiz şu görüntü var ya bakın, yüz binler şu anda Malazgirt Ovası’nda. Bu mesaj var ya; tüm hevesleri kursaklarda bırakıyor. Çünkü bu meydandan tek millet, tek bayrak tek vatan mesajı yükseliyor. Çünkü bu meydandan tek devlet mesajı yükseliyor.”

Haberin Devamı

Zaferler zincirinin çıkış noktası burası

Törende Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Erdoğan’a yay, Bahçeli’ye de ay yıldız motifli tablo hediye etti.

‘Mankurtlara rağmen başaracağız’

“Malazgirt Zaferi’ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. Şimdi ikinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız” diyen Erdoğan yerel seçimlere yönelik de şu mesajları verdi: “31 Mart’a hazır mıyız? Yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? İllerimizi maalesef bizlere yakışmaz hale getirenlerin elinden tekrar geri almaya hazır mıyız? Anadolu’daki son devletimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaştığımız 2023 yılını yeni bir şahlanış vesilesi haline getirmekte kararlı mıyız? Sadece son 20 yılda ülkemizin her karış toprağına ulaştırdığımız eser ve hizmetlerimizde Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik. Artık bu güçlü altyapı üzerinde asıl hedeflerimize yönelmenin vaktidir diyoruz. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, işte biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Malazgirt ruhu işte budur’

“Biz Türkiye Yüzyılı’nı gençlerimizle birlikte adım adım inşa ederken, onların tek yapabileceği ortaya çıkan zafer anıtını seyretmek olacaktır. Allah’ın izniyle bu topraklarda Alparslanlar, Selahaddin Eyyubiler, Çağrılar, Ertuğrullar, Muratlar, Fatihler, Süleymanlar, Yavuzlar, Mustafa Kemaller, Hayme Analar, Nene Hatunlar, Şerife Bacılar eksik olmayacak. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne de geçilemeyecektir. Malazgirt ruhu işte budur. Her fırsatta ne diyoruz ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’ diyoruz. Ülkesinin büyüklüğünü, milletinin gücünü sadece ekranların köşelerinden kayıp giden rakamlarla ölçmeye kalkan mankurtlara rağmen bunu başaracağız. Gençlerimizin gözünde bu ışığı görüyorum”.