Gündem Zeynep’in bayram dansı büyüledi!

Zeynep’in bayram dansı büyüledi!

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da 23 Nisan gösterilerinde dans eğitmeni ile bedensel engelli Zeynep Uysal’ın yaptığı gösteri izleyenleri büyüledi. İkilinin performansı, engelli bireylerin yapabileceklerinin göstergesi oldu

Zeynep’in bayram dansı büyüledi

Samsun’da dans eğitmenliği yapan Çağlar Öztürk, fiziksel engelin aslında hiçbirşeye engel olmadığını 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muzaffer Barış İlköğretim Okulu’ndaki bedensel engelli öğrencisi Zeynep Uysal’la yaptığı dansla gösterdi. İzleyenleri büyüleyen dansın videosu sosyal medyada büyük ilgi çekerken, koreografi ve ikilinin uyumuna övgüler yağdırıldı. Haftada 15 saat 6 engelli bireye dans eğitimi veren Çağlar, Türkiye’de engelli bireylere bakış açısının değişmesi gerektiğini vurguluyor. Öztürk, “Uzun yıllardır dans eğitmenliği yapıyorum. Engelli bir kulüp başkanın isteğiyle dans eğitimlerini engelli bireylere yönelik de vermeye başladım. Fiziksel engel aslında hiçbirşeye engel değil. Bu eğitimler sayesinde engelli bireylerin özgüvenlerinin daha da arttığını gördük. Bu gibi aktiviteler bu bireyleri eve hapsolmaktan da kurtarıyor” dedi.

Haberin Devamı

Zeynep’in bayram dansı büyüledi
‘Çok mutlu oldu’

Öğrencilerinden birinin de 8 yaşındaki Zeynep Uysal olduğunu söyleyen Öztürk, “Zeynep azimli ve başarılı bir öğrenci. Zeynep ile dans eğitimi verdiğim yerde kısa bir dans gösterisi yapmayı düşünüyorduk. Fakat ailesi bu gösteriyi Zeynep’in okulunda yapmamı istedi. Bunun üzerine biz de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zeynep’in gittiği okulda böyle bir gösteri yaptık. Bu durumdan en çok da Zeynep mutlu oldu. Çünkü kendi okulunda arkadaşlarının önünde, hem de 23 Nisan’da böyle bir gösteri yapmak çok hoştu” diye konuştu.

‘Uzun süredir yapıyorum’

Dans etmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Zeynep de, duygulandıran perfomansı için, “Uzun süredir Çağlar öğretmenimle dans ediyoruz. Ben dans gösterimizi okulumda arkadaşlarımın önünde yapmak istedim. Bu istediğimi öğretmenim de kabul etti. Daha önce de çok dans ettim. Ama o gün çok daha heyecanlıydım. Çünkü ilk defa kendi okulumda ve kendi arkadaşlarımın önünde dans edecektim. Ama dans etmeye başlayınca tüm heyecanım bitti. Çok mutlu olmama neden olan bir diğer şey de gösteriden sonra tüm arkadaşlarımın çok beğendiğini söylemesi oldu” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

‘Mutluluk ve hüzün bir arada’

Kızı ile gurur duyduğunu söyleyen anne Hülya Uysal ise duygularını, “O gün mutluluk ve hüznü bir arada yaşadım. Kızım ile bir kez daha gurur duyduğumu hissettim. Kızım henüz yolun başında ve inanıyorum ki ileride daha güzel şeyler yapacak” sözleriyle ifade etti.