Geri Dön

Güveçte hindi tarifi

Lezzetli ve pratik güveçte hindi tarifi...

Güveçte hindi tarifi
  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hindi budu
1 çorba kaşığı çorba
Yarım tatlı kaşığı salça
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı çiğ badem
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

Güveçte Hindi Nasıl Yapılır?

Fırın kabına hindi butlarını derileriyle birlikte koyun.

Üzerine yoğurt ve salça sürüp 200 derecelik fırında 40 dakika pişin.

Ara sıra açıp tepsiye dolan yağı üzerine aktarın ve pişirmeye devam edin.

Bu arada pilavı yapmak için tencereye tereyağını koyup eritin ve yıkanmış pirinci, kabukları soyulmuş çiğ bademleri ve tarçını koyup 5 dakika kadar kavurun.

Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine suyunu verin.

25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Hindi eti pişince fırından alın servis tabağına bir miktar pilavla beraber servis yapıp yanında yeşillikleri ekleyebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber