Malzemeler:
 
Hindi budu 
1 çorba kaşığı çorba 
Yarım tatlı kaşığı salça 
1 bardak pirinç 
1 çorba kaşığı tereyağı 
1,5 su bardağı su 
Yarım çay bardağı çiğ badem 
Yarım tatlı kaşığı tarçın 
Tuz, karabiber 
 
Hazırlanışı:
 
Fırın kabına hindi butlarını derileriyle birlikte koyun. Üzerine yoğurt ve salça sürüp 200 derecelik fırında 40 dakika pişin. Ara sıra açıp tepsiye dolan yağı üzerine aktarın ve pişirmeye devam edin. Bu arada pilavı yapmak için tencereye tereyağını koyup eritin ve yıkanmış pirinci, kabukları soyulmuş çiğ bademleri ve tarçını koyup 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine suyunu verin. 25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Hindi eti pişince fırından alın servis tabağına bir miktar pilavla beraber servis yapıp yanında yeşillikleri ekleyebilirsiniz.