Auschwitz Kampı

Auschwitz Kampı

Son dakika Auschwitz kampı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Auschwitz kampı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Auschwitz kampı haber sayfamızda...

Auschwitz Kampı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 109 auschwitz kampı haberi bulunmuştur.
Auschwitz Kampı'nda öldürülen Romanlar için Meriç Nehri'ne çiçek bırakıldı
Auschwitz Kampı'nda öldürülen Romanlar için Meriç Nehri'ne çiçek bırakıldı Edirne'de, 2 Ağustos 1944'te Auschwitz kampında öldürülen 3 bine yakın Roman vatandaşları için, Meriç Nehri kıyısında anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Roman Soykırım Anıtı Porajmos'un çiçeklerle süslenen fotoğrafı, Meriç Nehri'ne bırakıldı.
2.08.2023 Gündem
Nazi kampı ziyaretinin ardındaki sır! 'Terminatör'ün 30 yıldır araştırdığı tek şey var
Nazi kampı ziyaretinin ardındaki sır! 'Terminatör'ün 30 yıldır araştırdığı tek şey var 'Terminatör' filmi serisiyle akıllara kazınan Avusturya asıllı ABD’'li aktör ve siyasetçi Arnold Schwarzenegger, Nazilerin 2. Dünya Savaşı sırasında binlerce Yahudi'yi katlettiği Auschwitz Kampı'nı ziyaret etti. Ziyaretin ardındaki aile sırrı ise birbirinden çarpıcı detaylara sahip.
1.10.2022 Cadde
Auschwitz kampında "Nazi selamı" veren turiste ceza
Auschwitz kampında "Nazi selamı" veren turiste ceza Polonya’daki Auschwitz ölüm kampının önünde "Nazi selamı" vererek fotoğraf çektirdiği için gözaltına alınan Hollandalı turiste para cezası verildi.
25.01.2022 Dünya
Son dakika: Sıradan kadınlar işkenceciye dönüştü! Önce iş ilanına başvurdular sonra...
Son dakika: Sıradan kadınlar işkenceciye dönüştü! Önce iş ilanına başvurdular sonra... 1944'te, Almanya'da yayınlanan bir gazetede, iyi maaş, ücretsiz yeme içme, konaklama ve kıyafet imkanları karşılığında 20 ila 40 yaş arasında, sağlıklı kadın işçiler arandığına dair bir iş ilanı yayınlanır. Bu ilana başvuran kadınları, hiç tahmin etmeedikleri bir şey beklemektedir.
20.01.2021 Dünya
Merkel'den ölüm kampına ilk ziyaret
Merkel'den ölüm kampına ilk ziyaret Almanya Başbakanı, Hitler'in kurduğu en büyük katliam alanı Auschwitz'de kurbanlar için çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu. Kampta 1 milyon 100 bin insanın öldürüldüğü tahmin ediliyor.
6.12.2019 Dünya
Nazi kampı fotoğrafı ürünlere basıldı: Her şeyin satışı olur mu?
Nazi kampı fotoğrafı ürünlere basıldı: Her şeyin satışı olur mu? Artık giysilerin üzerinde her türlü baskıyı görüyoruz. Efsane kişilikler, ünlü isimler, ressamların tabloları, tarihi olaylar... Fakat tarihteki üzücü olayları tişört, yastık, bardak baskısı yapmak ne kadar doğru? Tüm dünyanın acıyla hatırladığı, hatta hatırlamayı istemediği olayları bu şekilde kullanmak kötü niyetli olmasa da, pek akıl kârı değil.
16.05.2019 Tarih
Çıplak eylemciler Auschwitz toplama kampında koyun öldürdü
Çıplak eylemciler Auschwitz toplama kampında koyun öldürdü Nazilerin 1,1 milyon insanı öldürdüğü Polonya'daki kampın önüne gelen yedi erkek ve dört kadın, önce bir koyun öldürdü ve ardından kendilerini birbirlerine zincirledi. Yerel basın, eylemcilerin bir drone kullanarak gösteriyi kayıt altına aldığını, üzerinde kırmızı renkle 'aşk' yazan bir pankartı kapının üstüne serdiklerini yazdı.
26.03.2017 Dünya
Çıplak eylemciler Auschwitz toplama kampında koyun öldürdü
Çıplak eylemciler Auschwitz toplama kampında koyun öldürdü Nazilerin 1,1 milyon insanı öldürdüğü Polonya'daki kampın önüne gelen yedi erkek ve dört kadın, önce bir koyun öldürdü ve ardından kendilerini birbirlerine zincirledi. Yerel basın, eylemcilerin bir drone kullanarak gösteriyi kayıt altına aldığını, üzerinde kırmızı renkle 'aşk' yazan bir pankartı kapının üstüne serdiklerini yazdı.
26.03.2017 Dünya
'Ölüm Meleği'nin kemikleri Brezilya'da ders malzemesi oldu
'Ölüm Meleği'nin kemikleri Brezilya'da ders malzemesi oldu Nazi döneminde çocuklar ve ikizler üzerinde yaptığı  acımasız deneyleriyle bilinen "Ölüm Meleği" lakaplı Nazi doktor Josef Mengele'nin  kemiklerinin Brezilya'da adli tıp derslerinde kullanıldığı ortaya çıktı.
11.01.2017 Dünya
"Şovdan kaçınmak lazım"
"Şovdan kaçınmak lazım" 25 yıldır İsveç'te yaşayan yazar Demir Özlü, Nobel ödülüyle ilgili bilinmeyenleri anlattı...
22.10.2005 Pazar
2. Dünya savaşı bilgisayarınıza gelecek
2. Dünya savaşı bilgisayarınıza gelecek 2. Dünya savaşı bilgisayarınıza gelecek
16.01.2004 Gündem
Katliamın Yahudi fotoğrafçısı
Katliamın Yahudi fotoğrafçısı Katliamın Yahudi fotoğrafçısı
İçinden tren geçen otel
İçinden tren geçen otel İçinden tren geçen otel
30.07.1999 Vitrin
Bir milyon kişilik hata
Bir milyon kişilik hata Bir milyon kişilik hata
8.05.1999 The Others
Son fasla dair!
Son fasla dair! Son fasla dair!
17.06.1998 Kültür Sanat
Ölenlere saygı
Ölenlere saygı Ölenlere saygı
23.04.1998 Dünya
İsrailli yetkiliden Gazze itirafı! 'Auschwitz gibi olmalı'
İsrailli yetkiliden Gazze itirafı! 'Auschwitz gibi olmalı' İsrail'in kuzeyindeki Metula bölgesinde konsey başkanı olarak görev yapan David Azoulai, katıldığı bir radyo programında skandal bir açıklamaya imza atarak, 'Gazze’nin yerle bir edilmesi, boşaltılarak Auschwitz Müzesi gibi müzeye dönüştürülmesi' gerektiğini söyledi. 
20.12.2023 Dünya
Kurtulmuş'tan BM'ye Gazze tepkisi: Çöp tenekesine atılmış bir kurum
Kurtulmuş'tan BM'ye Gazze tepkisi: Çöp tenekesine atılmış bir kurum Karadeniz Teknik Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı.
6.11.2023 Gündem
Affedilmez! Dünyanın gözü önünde katliam
Affedilmez! Dünyanın gözü önünde katliam ‘Gazze Toplama Kampı’ndan önceki akşam yükselen çocuk feryatları, Auschwitz’de olduğu gibi bir kez daha insanlığın mezar taşında kayda geçti...Gazze’deki El Ehli Hastanesi’nde yaşanan dram tüm dünyada tepkiyle karşılanırken, İsrail ve Hamas, saldırıyla ilgili birbirlerine sert suçlamalarda bulundu. İsrail kanıtların BM’ye sunulacağını duyurdu.
19.10.2023 Dünya
Holokost inkârı ve çarpıtmasıyla mücadele
Holokost inkârı ve çarpıtmasıyla mücadele İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Milliyet için yazdı...
28.01.2022 Dünya
İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian'dan Holokost Anma Günü mesajı
İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian'dan Holokost Anma Günü mesajı İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian, Nazi Almanyası tarafından İkinci Dünya Savaşı'nda kurulan en büyük toplama kampı Auschwitz'de tutulanların kurtarılmasının 77. yıl dönümünde, Uluslararası Holokost Anma Günü vesilesiyle "Holokost İnkarı ve Çarpıtmasıyla Mücadele" başlıklı bir mesaj yayımladı.
27.01.2022 Gündem
Aşı için sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde görülmemiş sahtekarlık
Aşı için sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde görülmemiş sahtekarlık İtalya'nın kuzeyinde 50 yaşında bir adam, aşı pasaportu almak için akla hayale gelmeyecek bir yola başvurdu. Yetkililer 'gülünecek bir şey olmadığını ve olayın son derece ciddi olduğunu' açıkladı.
5.12.2021 Dünya
Auschwitz toplama kampına 'Yahudi karşıtı' yazılar asıldı
Auschwitz toplama kampına 'Yahudi karşıtı' yazılar asıldı Nazilerin katliam merkezi olarak kullandığı Auschwitz toplama kampında çalışan müze görevlileri, kampın duvarlarına yazılan Yahudi karşıtı mesajları kınadı.
6.10.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Auschwitz Kampı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.